Nem tudsz megszabadulni az izzadás okozta kellemetlen következményektől, és valami megoldást keresel lábszag ellen? Akkor érdemes lehet beszerezned az OKÉ kínálatában is megtalálható izzadásgátló ezüstszálas zokni valamelyikét!

Ezüstből nemcsak pénzérme és fülbevaló lehet?

Bár az ezüstöt alapvetően a gazdagsággal kapcsoljuk össze, de most nem az ékszerek, pénzérmék díszítéséről lesz szó. Az ezüst ugyanis az egészségügyben is használatos, mivel tulajdonságainak köszönhetően antibakteriális és fertőtlenítő hatása van.

Képes elpusztítani a bőrünk felületén élő gombákat, baktériumokat, ezért többek között fontos szerepe lehet a sebgyógyításban, egyes betegségek kezelésében és megelőzésében.

Ezért aztán étrend-kiegészítőként is népszerű, de más formákban is az emberi szervezet segítségére lehet. Ilyenek az ezüst-kolloidos termékek és ilyen az ezüstszálas zokni is. Utóbbinál nem valamilyen dekorációs kifejezésről van szó, de a következő fejezetben elolvashatod, mi is pontosan ez a kiegészítő.

https-wwwokehu-2024-februar-cikk2.jpg

Ezért hordjunk ezüstszálas zoknit

A speciális, ezüstszálakkal átszőtt zokniknak a nemesfémtartalomnak köszönhetően antibakteriális és lábszag elleni hatásuk van, mivel az semlegesíti az izzadás következtében a lábfejünkön megjelenő gombákat és baktériumokat.

Ez az elsődleges pozitív tulajdonsága az ezüstszálas zokninak, de hasznos egyébként a bőrbetegségek, sebek gyógyításában, a köröm- és bőrgomba helyrehozásában is.

Hordhatják tehát azok, akik:

  • lábszag ellen keresnek megoldást,

  • sokat vannak zárt cipőben egész nap, és a munkájukból kifolyólag nem válthatnak másik lábbelire,

  • bőrgombával, körömgombával küzdenek, 

  • keringési problémáik vannak,

  • sokat zsibbad, fáj, sajog a lábfejük vagy a boka és a lábszár környéke,

  • hajlamosak a lábdagadásra, sokat fázik a lábuk az elégtelen keringés miatt,

  • lábvizesedés megelőzésére vágynak,

  • szív- és cukorbetegséggel küzdenek, mivel nekik egyébként is hidegebben a végtagjaik, különösen, ha a betegség nincs az aktív kezelési időszakban.

Milyen kivitelben kaphatóak ezüst zoknik?

A lábszag elleni ezüstszálas zokni a hiedelemmel ellentétben nem lesz ezüst színű (ha csak nem pont ilyet keresünk), kapható bézs, fekete, fehér színben, és gyártanak belőle bokazoknikat és hagyományos hosszúságúakat is, hogy minden öltözékünkhöz passzolhasson.

Hogy hosszan megőrizzük a zokni élettartamát, harminc fokon, gépben vagy kéz között érdemes mosni, de egyébként nem igényelnek különösebb bánásmódot.

Tilos azoknak használni, akik allergiásak vagy érzékenyek a fémekre. A vásárláshoz érdemes gyógyászati kiegészítőket árusító boltokat keresni, de ma már sok fehérneműt és alsóneműt forgalmazó webáruház is kínál ilyen termékeket.