Az mindenkinek világos, hogy az Activision egy tehetős cég, s azt hiszem, azzal sem árulok el nagy meglepetést, ha azt mondom: az ott vezető pozíciót betöltő embereknek nem nagyon kell aggódniuk a számlák miatt -- azon azonban még a szakértők is meglepődtek, mennyit keres a vezérigazgató, Bobby Kotick.

A Bloomberg által nyilvánosságra hozott adatok szerint Kotick éves fizetése 800%-ot növekedett. Ez azt jelenti, hogy míg 2011-ben „csak” 8,1 milliót tehetett zsebre, addig 2012-ben már 64,9 millió dollárt, sőt ha a cég eléri a pénzügyi céljait, további 16 millió üti a markát bónusz gyanánt. A pénz nagy részét részvényopcióként veszi át (öt évre szól, s a teljes összeg fel van tüntetve), a fizetése tisztán pedig már évek óta nagyjából 8,33 millió dollár. Az Activision első embere tehát nagyon jól keres, egy kicsit már aggasztóan jól -- legalábbis a GMI Ratings szakembere szerint.

A gazdasági portálnak adott interjújában Nell Minow elmondta: a cége már korábban is kifejtette aggodalmát az Activision fizetési módszereivel kapcsolatban. Azt nehezményezik, hogy a nyilvánosságra hozott adatokból nem lehet meghatározni, hogy pontosan miért kap ennyi pénzt Kotick. Szerintük ez az összeg nincs összhangban a vezérigazgató teljesítményével, azzal pedig végképp nem, ami a játékiparban szokásos honoráriumnak nevezhető -- egy ilyen fizetéssel nem csak az ipar legjobban kereső embere Kotick, hanem második a világ legnagyobb fizetési csekkjével büszkélkedő CEO-k sorában. Az első az Oracle feje, Larry Ellison.

Tavaly 65 millió dollárral lett gazdagabb Kotick