Védekezz a körülményeknek megfelelően!

A rágcsálók nagyon gyorsan képesek szaporodni, így érdemesebb ellenük védekezni. A Mentool.hu rágcsálók elleni termékeivel nagyon hatékonyan felveheted a kesztyűt a kéretlen kártevők ellen. Vannak hagyományos és modernebb eszközök is a kínálatban, mint élvefogó csapdák, méregtartó dobozok, egérfogó ragasztók, valamint a területre bejutást is akadályozó ponthegesztett hálók. 

Természetesen minden esetben az egyéni igények és feltételek szabják meg azt, hogy kinél melyik eszköz lesz majd a leghatékonyabb, melyikkel tudod leküzdeni vagy már eleve megakadályozni a bejutást vagy a szaporodást. Mert másra van szükség, ha már bent, s másra, ha még kint vannak.

Gyorsan szaporodnak, jobb őket kint tartani

Mivel a rágcsálók hajlamosak átküzdeni magukat még az élelmiszer-csomagolásokon is, beleértve a papírt, a műanyagot és még a fémeket is, már a belső térbe való bejutásukat nagyon hasznos lenne elkerülni. Ezek az egyáltalán nem lebecsülendő gondolkodási és memória képességekkel bíró jószágok szeretnek - főképp a hidegebb időszakokban - meleg és száraz, biztonságot nyújtó helyen letelepedni.

mentoolhu-2023-december-linkmarketing-4.jpg

Azokat a területeket a házban, vagy a ház körül, amik vonzóak lehetnek a nem kívánt rágcsálók számára, jól védheted megfelelő ponthegesztett hálókkal. Ezeknek olyan erős anyaguk van, amelyen nem tudnak átjutni ezek az állatok, legyen bár jó erős is a foguk. Remek megoldás ez abban az esetben is, ha a saját kisgyerekeid vagy háziállataid miatt nem használhatsz mérgeket.

Nagyon hatékony megoldásokkal küzdhetsz

A rágcsálók elleni védekezésben ma már választhatsz nagyon hatékony pépeket, ragasztókat, etetőket is, de mód van kisebb-nagyobb élvefogók alkalmazására is. Ezekkel hatékonyan elfoghatod az egereket és az egyéb kisebb testű rágcsálókat, de még a patkányokat is, s utána jó messzire a háztól szabadon engedheted őket. Bár ebben az esetben talán idővel majd megint újraindulhat a folyamat a többedik generáció visszavándorlása miatt.

A megelőzés mindig jobb, kerüld hát el, vagy ha mégis arra van szükség, kezeld a problémát! A fenti rágcsálóírtó és -befogó termékek használatával nemcsak az élelmiszerek pazarlását, hanem a szennyezett élelmiszerek fogyasztásának és a betegségeknek a kockázatát is, valamint a házadban és a berendezésekben való károkozást is hatékonyan megakadályozhatod.