Múlt héten mozikba került a Beetlejuice Beetlejuice, és az elemzők igencsak merész számokat jósoltak Tim Burton 1988-as kultuszfilmje folytatásának, amelyek nem meglepő módon végül be is váltak. Ugyebár a csütörtöki elővetítések, illetve a pénteki első nap eredményei alapján kinézett a filmnek egy körülbelül 110 millió dolláros nyitóhétvége, ezzel pedig mind az éves, mind a szeptemberi box office történet, mind pedig Tim Burton rendező karrierjének szempontjából is rendkívüli eredménynek számítana (ugyanis ennél csak az Alice csodaországban kezdett jobban), azaz most már felesleges a feltételes módot használni, mivel a Beetlejuice 2 valóban ennyit termelt.

A folytatás 2024 harmadik legjobban nyitó filmje hazai pályán, valamint a harmadik, amelyiknek sikerült már az első hétvégén átlépni a 100 millió dolláros határt az Agymanók 2, illetve a Deadpool & Rozsomák startja után. Hozzá kell tenni, a szeptemberi hónap általában nem olyan erős a mozikban, ám a Beetlejuice 2 minden idők második legerősebb eredményével büszkélkedhet, szorosan az AZ 123,4 milliós eredménye mögött. A második rész egyébként mindössze egy hétvége alatt túlszárnyalta a 36 évvel ezelőtti eredeti film amerikai bevételeit: az annak idején 8 millióval nyitott, és végül 73,7 millióval zárt. Ha belekalkuláljuk az inflációt, akkor nagyjából 195-200 millió dollárról beszélünk, de a folytatás több mint biztos, hogy még ezt is túl fogja szárnyalni. Érdemes megjegyezni, hogy Burton legsikeresebb filmje még mindig az Alice csodaországban, amely 116,1 millióval kezdett az Egyesült Államokban, és végül megugrotta az 1 milliárd dolláros álomhatárt.

Nemzetközi vizeken már nem ennyire szép az eredmény, ott csak 35 milliót gyűjtött össze, szóval világszinten 145 millió dollárnál tart a film, de a Warnernél így is durranhatnak a pezsgők.