Nemrég a Ubisoft öt korábbi alkalmazottját vették őrizetbe és hallgatták ki a párizsi rendőrkapitányságon, miután szexuális visszaélésekkel vádolták meg őket a vállalatnál töltött idejük alatt. Közülük érdemes külön kiemelni, a cég egykor rendkívül sikeres kreatív vezetőjét (Serge Hascoët), aki a Ubisoft elnökének, Yves Guillemotnak volt a jobbkeze. Emellett Tommy François is gyanúsítottá vált, aki korábban a cég egyik osztályának feje volt. 

pcguru-ubisoft-szexualis-zaklatas-botrany-bunteny-rendorseg-3.jpg

A pikantériája az egésznek, hogy mindez három évvel azután történt, hogy Hascoët, François és mások kapcsán is szexuális zaklatási vádak láttak napvilágot. Ezen vádak egy sorozat részét képezték, melyek 2020 nyarán megingatták a Ubisoft biztosnak tűnő alapjait, Hascoët és François pedig nem sokkal később el is hagyta a vállalatot.

pcguru-ubisoft-szexualis-zaklatas-botrany-bunteny-rendorseg-2.jpg

A francia Libération újság 20 alkalmazottól gyűjtött tanúvallomásokat, melyek a Ubisoft egyik osztályán belüli "mérgező kultúráról" számoltak be, beleértve a "morális és szexuális zaklatást és nemi erőszakot". A cikk említést tesz egy Ubisoft partin történt állítólagos szexuális erőszakról is, melyről először 2020 júliusában számoltak be. E szerint François állítólag kényszerítő módon próbált megcsókolni egy női alkalmazottat. Nos, ha valóban bűnös, az ítélet pedig igazságos lesz, akkor lehet, hamarosan már neki kell elzavarnia a kéretlen kérőket. A rács mögött.