Supermassive Games (Until DawnThe Dark Pictures AnthologyThe Quarry) már a tavalyi The Game Awards során leleplezte a saját Dead by Daylight-játékát, időközben pedig be is nézhettünk párszor The Casting of Frank Stone nevet viselő program kulisszái mögé – egyelőre kifejezetten meggyőzőnek tűnnek a látottak. A történet szerint egy négyfős baráti társaság keveredik bajba 1980 nyarán, miközben igyekszik leforgatni a Murder Mill című horrorfilmet. Annak rendje és módja szerint természetesen hamar sötét fordulatot vesz a sztori, hiszen kiderül, hogy Cedar Steel Mill közel sem annyira elhagyatott, mint amilyennek tűnik, így aztán pillanatok alatt rémálomba fordulnak a munkálatok.

A stúdió korábbi címeihez híven természetesen ezúttal is mi magunk írjuk a forgatókönyvet, hiszen minden egyes döntésünk hatással lesz a szereplők életére, szóval jól meg kell fontolni, hogy melyik utat választjuk egy-egy elágazás során, véres és erőszakos haláleseteket elkerülendő. A spinoff megjelenési dátumával kapcsolatban eddig csak egy kósza pletyka ütötte fel a fejét június végén, mostanra viszont igaznak bizonyult a szóbeszéd, mivel valóban szeptember elején veszi kezdetét a tragédiába torkolló forgatás. 

Az aszimmetrikus horrorjátékot jegyző Behaviour Interactive legutóbbi bejegyzéséből (amelyben Lara Croft vendégszereplése és a régóta kért 2v8 mód is szóba kerül) derült ki, hogy valóban szeptember 3-án lát napvilágot a hidegrázós pillanatokkal kecsegtető produkció, így heteken belül indulhat a várva várt borzongás. A jó hír mellé ráadásul egy hangulatos előzetest is kaptunk (ezt láthatjátok fent), ami a klasszikus horrorfilmeket idézi, és lényegében a sztori szerves részét képező Murder Mill trailerének is betudható. Akik szeretik a Supermassive Games munkásságát, azok bizonyára remekül elszórakoznak majd a csapat legújabb üdvöskéjével, akik viszont nem kedvelik az "interaktív filmeket", azokat bizonyára nem ez a program fogja megtéríteni.