A Double Fine ismét megrendezi az Amnesia Fortnight eseményét, ami nem más, mint egy, az egész cégre kiterjedő ötletelés. A cél az, hogy a dolgozók kötöttségek nélkül készítsék el a saját játékuk prototípusát, amely ha elég jó, teljes játékként is el fog készülni, s kapható lesz a boltokban. Az előző Amnesia Fortnightnak köszönhetően született meg a Costume Quest, a Sesame Street: Once Upon a Monster, a Stacking és az Iron Brigade.

Az idei rendezvény azonban egy kicsivel másabb, hiszen nem zárt ajtók mögött, teljes titokban születtek meg az ötletek, hanem bárki megtekintheti, hogy min dolgoznak a srácok, sőt még szavazhatnak is. Úgy bizony, a mi kezünkben van az, hogy mely játékokat fogja legközelebb elkészíteni a cég. Nem kell mást tennünk, mint ellátogatni a Humble Bundle speciális oldalára, ahol legalább egy dollár fejében szavazhatunk az általunk legjobbnak ítélt ötletre. A négy legnépszerűbb fog elkészülni, a munkálatokat pedig élőben követhetjük majd, illetve a prototípusokat letölthetjük.

A befolyt összeget a Double Fine, a Child's Play és a Humble Bundle csapata kapja meg, a szavazók pedig letölthetnek két korábbi prototípust: az egyik a Happy Song, amiből végül a Sesame Street: Once Upon a Monster nőtt ki, a másik pedig a Costume Quest.