Február 10-én nyílik meg az idei év egyik legfontosabb játékipari eseménye, a D.I.C.E. (Design, Innovate, Commicate, Innovate) Las Vegasban. Másnap, 11-én kerül sor az AIAS, a GameStop és a Guildhall által másodszor meghirdetett Indie Game Challenge díjkiosztó gálájára. A végső megmérettetésbe két kategóriában (profi és amatőr) 6-6 csapat jutott – előbbibe pedig egyetlen kelet-európaiként a Nemesys, a bevezetőben említett Fortix 2-vel. A fődíj százezer dollár, de kiosztanak három 2500 dolláros különdíjat is, a legjobb grafika, legjobb játékmenet és legjobb technológia megvalósítás kategóriában is. Tegyük hozzá, már maga a tény, hogy a srácok bekerültek a díjazásra esélyesek közé, nagy fegyvertény. Ahogy a Nemesys Games vezetője, Józsa Szabolcs fogalmazott:

„Hatalmas dolog, hogy a finalisták között vagyunk. Legalább olyan elismerés ez, mint a filmeknél az Oscar-díj, vagy olyan értékes, mintha a Fortix 2 jelölést kapott volna Cannes-ban a legjobb film kategóriában. Erre a hírre mindenki figyel a videojáték-fejlesztő iparban, hiszen a D.I.C.E. elsősorban az iparágban dolgozóknak szól, ahol a nemzetközi kiadók és a nagy fejlesztő cégek top vezetői érdeklődnek és vesznek részt. Bárhogy alakulnak az eredményeink, egyetlen magyar indulóként már most sokat nyertünk: a világ legjobbjai közé kerültünk és megmutattuk magunkat olyan óriásoknak, mint például a Nintendo, a Microsoft, a Sony vagy az Electronic Arts. Nem beszélve arról, hogy ezzel egy új fórumon, teljesen új közönség hallhat Magyarországról, és visszük jó hírünket.”

Természetesen innentől kezdve nincs más dolgunk, mint szurkolni a mindössze öt főből álló brigádnak – ám ennél jóval többet is tehetünk! Az említett szakmai elismeréseken túl ugyanis kiosztják a közönségdíjat is (Gamer's Choice), amire az interneten lehet szavazni, az IGC oldalán, a bal oldalon fent található „VOTE FOR THIS GAME” gombra bökve. Tényleg csak pár kattintás az egész, fogjunk össze a magyar srácokért!