A cég még pénteken jelentette be a döntését, melynek keretében 1100 embert lapátra tesz. Az elbocsátásokat a gyáripari műveleteket végző 3000 munkása megússza, azonban a többi, mintegy 12 000 fő, akik világszerte a cégnek dolgoznak, nincsenek biztonságban. És ha még valaki meg is ússza a leépítést, az sem számíthat semmi jóra, ugyanis a cég a költségcsökkentés jegyében a fizetéseket is mérsékli.

A cég vezérigazgatója, Dirk Meyer és az elnök Hector Ruiz a hónap végén 20 százalékkal kevesebb pénzt tesz majd zsebre, a vezetőség többi tagja 15 százalékkal, az észak-amerikai havibérét dolgozók 10 százalékkal, míg az órabérért dolgozó „halandók” 5 százalékkal kapnak kevesebbet. Az AMD még nem közölte, hogy más régiókban milyen megszorításokat eszközöl, de egy biztos: mindenkit érinteni fog.

Érdemes megjegyezni, hogy az AMD múlthónapban 600 munkatárstól, tavaly év elején pedig 1600 főtől vált meg, így ez már a harmadik nagy volumenű leépítés, és senki sem tudja, mit hoz a jövő, bár a részvényeik két százalékos csökkenése és az, hogy folyamatosan az Intel mögött kullognak, nem sejtet semmi jót. A bajt pedig tetézi, hogy a cég az ATI 2006-os megvásárlása óta kétszer csökkentette (writedown) a cég értékét, előbb 2,5 milliárd dollárral, majd most 684 millióval, így a videokártya-gyártó már a felét sem éri az eredeti 5,6 milliárd dolláros vételárának.