Képzeljük el: Kis Kocka ül a munkahelyén, s miután végzett napi teendőivel, úgy dönt, játszik kicsit a Jedi Knighttal. Ám miközben megpróbál bejelentkezni a Steamre, realizálódik számára, hogy valaki már rég fenn csücsül az ő fiókjával. Pánikra nincs ok, hiszen Kis Kocka tudja, hogy csak odahaza Apu Kocka nyúzza a Max Payne 3-at, elhappolva előle az achievementeket mindörökre, elszúrva a mentéseket, legalábbis az újrakezdésig. Ilyenkor Kis Kocka csak annyit tehetett, hogy felkapta a telefont, és leüvöltötte Apu Kocka hajáról a fejét: „megmondtam, hogy ne játssz a Max Payne 3-mal, amíg nem vittem végig!”

Minden Kis Kocka szerencséjére a Valve ráébredt, hogy az egy háztartásban élők talán nem akarják minden családtagnak megvenni ugyanazt a játékot, de mégis szeretnék külön-külön, lehetőleg bármikor élvezni azokat. A régi időkben ezt segítette a flopi/CD/DVD exportálása egyik gépből a másikba, vagy a jó öreg külön mentési lehetőség – ez utóbbi legalább még nem minden játékból kopott ki. De itt az új megoldás: megoszthatjuk Steam-könyvtárunkat, hála az eddig bétafázisban működő, mostantól viszont bárki számára elérhető Családi Megosztásnak.

Kis Kockának így nem kell mást tennie, mint létrehoznia a Kocka-család többi tagjának is egy-egy Steam fiókot (legfeljebb tíz családtagot lehet felvenni), majd a beállításokban megoszthatjuk játékkönyvtárunkat -- vagy a másik lehetőség, hogy Apu Kocka kéri egy játék "kölcsönkérését." Akármelyik megoldást választjuk, azután Apu Kocka, Tesó Kocka és a többi Kocka is saját mentésekkel és kiérdemelt achievementekkel fog rendelkezni, nem rondítva bele Kis Kocka játékába.

steam-family-libray-sharing.jpg