A speciális profilok jellegzetességei

A LEDLámpaház.hu forgalmaz olyan speciális profilokat, amelyekkel a legtöbb problémásnak tűnő helyzet megoldható. A LED szalagok elhelyezéséhez ma már kézenfekvő, hogy led profilokat kell használni, ellenkező esetben nem lesz tartós a végeredmény. Sokan spórolnak ezzel, aztán nem győznek bosszankodni a könnyelműségük miatt. 

Miért? Mert a szalag nemes egyszerűséggel hullámosodni kezd a termelődő, de el nem vezetett hő miatt. Vagy leválik a nem megfelelően zsírtalanított felületről, esetleg olyan mértékben elkoszolódik, hogy az már befolyásolja a működését. Összefoglalva: profil nélkül elhelyezve a szalag védtelen.

Miért használj speciális profilokat? 

A speciális profilok megoldást jelentenek minden olyan helyen, ahol a normál profilok már nem helyezhetőek el. Segítségükkel egyrészt hosszabb élettartamot biztosíthatsz a LED szalagnak, másrészt megvédheted őket a külső hatásoktól. Mik ezek? Nem is hinnéd, hogy mennyi minden befolyásolhatja egy LED szalag optimális működését.

httpsledlampahazhu-2022-szeptember-cikk3.jpg

Ilyen a por, ami a lépcsőfordulóban rászáll, vagy a zsíros-olajos szennyeződések, melyek a konyhapulton jelentenek potenciális veszélyt, vagy azok a mechanikai hatások, ütések, rázkódások, súrlódások, amelyek nap, mint nap érhetik. De a profilok mindezek ellen védelmet biztosíthatnak, ráadásul nagyon esztétikusak is, mert lényegesen jobban mutatnak bennük a LED csíkok. 

Hol használatosak a speciális LED profilok?

Számos LED profil létezik, így aztán szinte bárhova elhelyezhetővé válnak a LED szalagok, olyan helyekre is, ahova előzőleg el sem merted képzelni. Így a LED világítási eszközt szerelheted felületre, süllyesztheted falba, de még fel is függesztheted. Napjainkban szerencsére már vannak olyan speciális profilok, amelyek arra hivatottak a jellegzetességeiknek köszönhetően, hogy a segítségedre legyenek ilyen speciális helyzeektben is. 

Ilyen például az I6-os vagy I10-es változat, amit kifejezetten üvegtáblákhoz fejlesztettek ki, és használnak sikerrel. A Q18-as a polcélek megvilágításához nyújt kiváló alternatívát, míg létezik egy olyan speciális alumínium profil is, ami sokkal egyszerűbbé teszi a lépcsővilágítás kialakítását.

Jó, ha ismered a hajlítható, ívelhető speciális profilokat is

A speciális profilok között található hajlítható kivitelű is, amely az íves felületekre is könnyen beépíthető, vagy akár egy design lámpát is készíthetsz belőle. Ezeknek az ívelhető speciális profiloknak mind az alu sínje, mind a burája speciális, és egy olyan könnyen hajlítható anyagból készül, ami még kézi erővel is nagyon könnyen formálható. 

Láthatod: speciális helyzetekre, speciális megoldások kellenek és speciális profilok. Válassz te is a számtalan alternatíva közül, védd meg, és biztosíts hosszú életet a LED szalagoknak!