A Sony élőszereplős filmjeivel lassan 20 éve bizonygatja, hogy egyszerűen képtelen jó képregényadaptációt készíteni, viszont a stúdió animációs szekciója tüzes főnixmadárként szárnyal a felhők között. A 2018-as Pókember: Irány a Pókverzummal több mint szép sikert arattak, és a rajongók lenyűgözésén, valamint a 384 millió dolláros globális bevételen kívül még a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat is bezsebelték. Ezt a mennybemenetelt követte tavaly tavasszal A Pókverzumon át című folytatás, amely sokak szerint még az első résznél is jobb lett, 690 millió dolláros bevételével pedig 2023 egyik legnagyobb sikerévé vált. A trilógia záróepizódjának, a Spider-Man Beyond the Spider-Verse-nek eredetileg 2024 márciusára volt kitűzve a bemutatója, ám a Sony Pictures törölte ezt a dátumot, és a film azóta sem kapott újat. Viszont most kiderült, hogy nagyjából mikor érkezhet a harmadik felvonás – és készüljünk fel, a premier enyhén szólva sem holnap lesz.

16-9.jpg

A The Direct egy bennfentes újságíróra hivatkozva arról írt, hogy csak 2026, 2027 körül számíthatunk Miles Morales visszatérésére. Alex Perez szerint – aki egy online fórumon adott némi információmorzsát a dologról – a Pókverzum alkotói nagyon keményen dolgoznak a harmadik részen, amiről kifejezetten menő dolgokat hallott. A lehetséges bemutató kapcsán még 2-3 év van hátra.

Chris Miller és Phil Lord producerek még tavaly nyáron nyilatkoztak a lehetséges premierdátumról, azonban konkrétumokat ők sem árultak el. Lényegében annyit mondtak, hogy a Beyond the Spider-Verse akkor kerül mozikba, „amint készen áll”, valamint annyi időt fognak rászánni, amennyi szükséges ahhoz, hogy nagyszerű legyen a végeredmény.