Sierra Online: teljes sávszélességgelHétfőn két hír is befutott. Az elsőben az állt, hogy a Vivendi felvásárolja a chilei, santiagói székhelyű Wanako Games stúdiót. A srácok a nemrég az Xbox Live Arcade szolgáltatásra készítették el az igen nagy sikert arató Assault Heroes akciócímet (képünkön), és nekiálltak a 3-D Ultra Minigolf Adventures fejlesztésének. Ezek kiadója is a Vivendi családba tartozó Sierra Online volt, az egyesülés után létrejött Sierra Online Latin America a térség legnagyobb videojáték-stúdiója lesz, vezetőjévé a Wanako alapítóját és főnökét, Esteban Sosnik urat nevezték ki. A társulás egyértelműen sikeres lehet, a chileiek igen tehetségesek, a kiadó tőkéjével gond nélkül hegeszthetik a sikercímeket.

A másik hír a Microsoft háza tájáról érkezett, ahol komoly „lélekvándorlás” zajlik. Február 8-án Greg Canessa, az Xbox Live Arcade általános igazgatója ült át a mindennapi (casual) játékokat készítő PopCap alelnöki székébe, hétfőn pedig a szolgáltatás portfolió menedzsere, Ross Erickson csatlakozott a Vivendi Games Sierra Online divíziójához. A Microsoft egyik képviselője elmondta, hogy Ross és a redmondi cég között nem szakad meg a munkakapcsolat, partneri viszonyt fognak ápolni.

Ez a két lépés azt jelzi, hogy a Vivendi a Sierra Online-t igen agresszíven ráállította az online terjeszthető és letölthető játékok területére, amely egyre nagyobb szeletet hasít ki magának a játékiparban. A folytatást kíváncsian várjuk.