Boba Fett és Darth Maul a Star Wars-univerzum legnagyobb neverending storyja, akiket egyszerűen képtelenek elengedni az alkotók és a rajongók. Az előzménytrilógia egyik emlékezetes figurája, Mace Windu is valami ilyesmi, habár sem a régi, sem az új kánonban nem nyert megerősítést, hogy a Jedi mester életben lenne, pedig sok fan megveszne egy önálló filmért vagy sorozatért. Ugyebár Windu A Sith-ek bosszújában sarokba szorította Palpatine-t, ám Darth Vader a segítségére sietett, levágta a fénykardot tartó kezét, majd a főkancellárból lett uralkodó letaszította őt a mélybe. A karaktert alakító Samuel L. Jackson szerint viszont ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy meghalt volna, sőt, ha a messzi-messzi galaxis krónikáját nézzük, akkor simán túlélhette a fent említett esetet.

A színész Jimmy Fallon műsorának a vendége volt, ahol természetesen felmerült, hogy Mace Windu túlélte Vader és Palpatine támadását, és ez Jackson szerint egyáltalán nem egy elvetemült elmélet. „Az egykarú, egykezű embereknek külön történelmük van a Star Wars univerzumban. Szóval csak azért, mert levágták az egyik karomat és kihajítottak az ablakon, még nem feltétlenül vagyok halott! Jedi vagyok! Yoda mögött az univerzum második legerősebb Jedije! Szóval tudok lebegni!” – mondta a színész, aki úgy gondolja, hogy Windu életben van, és vígan járja a világegyetemet.

A színész perce elviccelte a témát, ám azt nem szabad elfelejteni, hogy az érvei valahol jogosak, hiszen a végtagjukat vesztett szereplők nagyobb sérüléseket is túléltek már a Star Warsban. Ott van mindjárt Luke, akinek karját Darth Vader vágta le, aztán szintén lezuhant, emellett a harmadik részben Vader a kezét-lábát elvesztette, majd meg is pörkölődött a Mustafaron, és utána mégis évekig terrorizálta a galaxist. Meg persze Darth Maul esetét se hagyjuk figyelmen kívül.

A borítókép forrása: Disney