Ron Gilbert harcba száll a Monkey Islandért

Nem sok olyan borzasztó befejezéssel megáldott játék van a világon, mint a Monkey Island 2. Amikor azt hisszük, hogy Guybrush végre révbe ér, furcsa párbeszéd következik, melynek végén... na, de ezt inkább nem lőjük le, legalábbis most nem, hátha akad még olyan olvasó, aki nyitott egy heveny infarktusra, és úgy dönt, hogy a saját szemével nézi meg a záró képsorokat. Bár a Majomsziget története még további három részen át folytatódott, azok készítésében már nem vett rész a legendás Ron Gilbert, aki egy interjúban megfogadta, hogy ha valaha visszaszerzi a sorozat jogait, elkészíti a saját Monkey Island 3-át, melynek az lesz a címe, hogy "Minden kérdésre választ kapsz, vagy visszaadom a pénzed!".

Nos, egészen mostanáig mindez csak kedves ötlet volt, ám a Disney-féle LucasFilm és LucasArts felvásárlás óta megváltozott a leányzó fekvése. Mivel a Disney nem különösebben érdekelt a videojátékok piacán (legutóbbi próbálkozásuk, az Epic Mickey 2 sem sült el valami jól), talán a széria nagy becsben tartott jogai sem érnek sokat a cég számára, így esély mutatkozik rá, hogy Ron visszakapja őket, és nekiesik egy igazi folytatásnak, több mint húsz évvel a saját történetszála félbehagyása után.

"Mindenképp kapcsolatba lépek velük. Még nem tettem semmit, de határozottan állítom, hogy meg fogom keresni őket ezzel. Valamikor. Vissza akarom kapni a jogokat, hogy elkészíthessem azt a játékot, amit mindig is szerettem volna." -- mondta Gilbert a Eurogamernek, a Disneyre célozva.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Ron előállt a jogok visszaszerzésének ötletével. Egy hete már megszellőztette a dolgot, de azóta magabiztosabb lett -- minden bizonnyal a sok pozitív rajongói levél és üzenet tett alá egy kis fát. Reméljük, lesz valami a dologból, mert ha valamire, hát egy új Ron Gilbert-féle Monkey Islandre nagyon befizetnénk!