A megbízhatóságáról híres Polygon (haha!) interjút készített a VGX (leánykori nevén VGA) legfőbb szervezőivel, név szerint Erik Flannigannel, Casey Pattersonnal, és természetesen a Doritos-király Geoff Keighley-vel. A téma a két hete zajlott VGX show volt, ami meglehetősen sok klassz videót és bejelentést hozott (kedvenceink pedig még mindig a The Witcher 3 és a No Man's Sky), annak ellenére legalábbis, hogy a műsorvezetők és vendégszereplők arckifejezése sokszor masszív depresszióról árulkodott.

Pedig, mint kiderült, semmi okuk nem volt keseregni, sőt! A VGX-et 1,1 millió ember követte a világ 109 országában, ami ugyan nem tűnik nagy számnak, de nem szabad elfelejteni, hogy kifejezetten rossz időpontban sugározták a díjátadónak álcázott játékshow-t (nálunk éjfél után kezdődött és hajnali háromig tartott), és a téma még a videojátékok egyre szélesebb körű elterjedése ellenére is csak egy viszonylag szűk réteg érdeklődésére számíthat. Átlagosan egyébként fél órát maradtak a nézők a képernyő előtt.

Keighley viccesen megjegyezte, hogy bár sokan írták Twitteren, hogy biztos öngyilkos lesz a műsor levezénylése után, erről szó se volt, sőt, nagyon sok pozitív és konstruktív reakció is érkezett, ami Geoff szerint elengedhetetlen ahhoz, hogy a VGX jobb legyen (ebben mondjuk igaza van). Jövőre még nagyobb feneket keríthetnek a dolognak, ugyanis az alkotók nem számítottak ekkora sikerre. Nektek egyébként hogy tetszett a VGX? Követte egyáltalán valaki?