A folyamat egyik kulcsfontosságú lépése az alkatrészek rendszeres zsírozása. Most megmutatjuk, miért nem szabad megfeledkezni erről, és azt is, hogy milyen alapanyagot érdemes a legjobb eredmény érdekében használnunk a feladatra.

Miért fontos az autóalkatrészek zsírozása?

Ha azt szeretnénk, hogy autónk hosszú életű legyen, elkerülhetetlen az alkatrészek rendszeres zsírozása. Ennek oka, hogy a mozgó alkatrészek folyamatos súrlódásnak vannak kitéve. Ennek hatására könnyen felmelegszenek és gyorsan elhasználódnak. Ez kisebb-nagyobb műszaki hibákhoz és akár az autó komolyabb meghibásodásához is vezethet.

A FilterABC kínálatában kapható zsírok kiváló megoldást jelentenek arra, hogy ezt megakadályozzuk. A rendszeres zsírozás segít abban, hogy az alkatrészek a lehető leghatékonyabban működhessenek, és minimalizálódjon a használatból adódó amortizáció.

httpsfilterabchu-2023-november-cikk4.jpg

Megszünteti a súrlódásból adódó zajokat, a hatékonyabb működés révén pedig még az üzemanyag-fogyasztás csökkentéséhez is hozzájárulhat. Ez hosszú távon nemcsak biztonságosabbá teszi a vezetést, de a pénztárcánk kímélésében is segít.

Miért fontos, hogy a legjobb minőséget válasszuk?

Az, hogy milyen minőségű zsírt választunk, nemcsak a hatékonyság, de a tartósság szempontjából is kulcsfontosságú kérdés. A jó kenőanyag képes ellenállni a különböző környezeti hatásoknak és a szennyeződéseknek. Sem a szélsőséges időjárási viszonyok, sem a por, sem pedig a nedvesség nem jelentenek számára gondot.

Ezenfelül a jó minőségű zsírok olyan adalékanyagokat tartalmaznak, amik segítik megelőzni az oxidációt. Ez szintén fontos, hiszen garantálja a kenőanyag hosszú élettartamát. Ez azt jelenti, hogy minél jobb minőségű alapanyagot választunk, annál ritkábban lesz szükség az alkatrészek zsírozására.

Érdemes továbbá megemlíteni azt, hogy a jó minőségű zsírok képesek nagyobb hőmérsékleti tartományban működni, ennek köszönhetően alkalmazási területük is szélesebb körű. 

Fenntartható üzemeltetés a jó minőségű kenőanyagnak köszönhetően

Napjainkban fontos téma a fenntarthatóság és a környezetvédelem. Elsőre talán furcsán hangzik, de az autóalkatrészek zsírozása a jármű fenntartható működéshez is képes hozzájárulni. 

Ha az alkatrészek megfelelően zsírozottak, abban az esetben csökken a súrlódás. Ezáltal pedig az energiafelhasználás is alacsonyabb. Ez végeredményben kisebb üzemanyag-fogyasztást eredményez, ami pedig nem csak a pénztárcánknak, de a környezetünknek is kedvező.

A minőségi zsírok használata és a rendszeres karbantartás tehát nemcsak a járművek hosszú élettartamát biztosítja, de hozzájárul a kényelmesebb, biztonságosabb és összességében tudatosabb mindennapokhoz is.