A Windows 8-at sokan szidják, de úgy látszik, ez nem befolyásolja az eladásokat, hisz a Microsoft legújabb operációs rendszeréből az eltelt fél év alatt majdnem ugyanannyit értékesítettek, mint annak idején a folyton csak dicsért Windows 7-ből.

Számszerűsítve ez 100 millió egyéni licencet jelent, az adat pedig Tami Reller Microsoft-fejestől származik, aki a Reutersszel osztott meg üzleti részleteket. Kiderült többek között, hogy a redmondiak nagy dirrel-durral beharangozott Surface tabletje nem igazán találta meg a saját közönségét, hisz csak 900 ezer darab ment el belőle áprilisig bezárólag, szemben a 19 millió főlé rúgó iPaddel és a közel 9 millió Samsung táblagéppel.

Ez persze nem akkora meglepetés, valószínűleg a Microsoft is számított rá, hogy nehézkes lesz a start. Reller elmondta, hogy készül egy kisebb Surface is, valószínűleg barátibb árral, ami már több embert elérhet. Ugyanakkor a Windows 8 általános szereplése nagyon jót tett a vállalatnak, az augusztusban várható Blue frissítés pedig egy rakás olyan funkciót visszahoz, amit hiányoltak a vásárlók. Többek között a Start menüt, ugyebár.

Remekül fogy a Windows 8

Ti használjátok a Windows 8-at? Mik a tapasztalataitok?