A nextgen konzolokról egyre több információ lát napvilágot. Sok csapat dolgozik olyan játékon, ami csak ezekre a gépekre fog megjelenni, és most egyikük, a Remedy beszélt is a platformok teljesítményéről. A legutóbb Xbox 360-ra és PC-re kiadott, Alan Wake-sorozattal előrukkoló finn brigád főnöke, Oskari Hakkinen a GamesIndustry német osztagának adott interjújában beszélt a Remedy következő játékának munkálatairól.

Sokat persze nem árulhatott el, hisz az új konzolok hivatalosan még nem is léteznek. Annyit viszont elmondott, hogy bár sokan kételkednek a nextgen vasak teljesítményében, jobb, ha felkészülünk rá, hogy nagyon erős gépek fognak megjelenni, melyek jelentős fejlődési lépcsőfoknak számítanak a mostani generációhoz képest. A többesszám egyébként azt sugallja, hogy a csapat nem csak az MS gépét próbálgatja -- de ebből persze nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

Azt tudjuk, hogy a Remedy az utóbbi időben több információmorzsát is elejtett egy esetleges Alan Wake folytatásról, mely az American Nightmare sikere után egyáltalán nem lenne meglepő -- főleg, hogy a játék végén a Remedy azt üzeni, ez még csak a kezdet! Ha minden igaz, 2013-ban bemutatkozik a Sony és Microsoft új játékgépe. Ha így lesz, nagyon durva E3-ra számíthatunk.