A hétvégén megrendezésre került az idei kreatív Emmy-gála, ahol összesen 49 kategóriában hirdettek győztest. A díjátadó annyiban különbözik a Primetime Emmy-től (ami főműsoridős programok legfontosabb kategóriáit takarja), hogy itt jellemzően kisebb kategóriákat díjaznak, amelyek a sima ünnepségbe nem férnek bele, mint például a legjobb mellékszereplők, valamint különböző kreativitáshoz kapcsolódó momentumokat jutalmaznak, a gála elnevezéséből adódóan.

creative-arts-emmys-logo.jpg

A díjátadó abszolút nyertese A sógun, amely összesen 14 szobrot zsebelt be, egyúttal rekordot is döntött, hiszen eddig még soha nem sikerült egyetlen sorozatnak sem ennyi kreatív Emmy-t bezsebelnie egy szezon alatt. Többek közt a legjobb operatőr, a legjobb vágás és a legjobb vendégszínész díját is hazavihette. A szintén FX-es A mackó 7 díjjal vigasztalódhatott, a legjobb vendégszínész- és színésznő (Joe Bernthal és Jamie Lee Curtis), a legjobb operatőr, a legjobb hangvágás, a legjobb hangkeverés, a legjobb képvágás és a legjobb alakítás egy vígjátékban kategóriákban.

Aztán ott van még a Ripley (3), a Szarvasbébi (2), az Így jártam apátokkal (2), a The Morning Show (2) és a Mr. & Mrs. Smith (2), amely sorozatok több díjjal is hazatérhettek, a kisebb kategóriákban pedig olyan sorozatok kerültek ki győztesként, mint az Ahsoka (legjobb fantasy/sci-fi jelmezek), a Fallout (a legjobb zenei felügyelet) és Az idol (a legjobb koreográfia).