• Több mint két millió nézője volt a The Game Award 2015-nek
  • Egymilliárdan nyomtak rá rendezvény hashtagjére
  • Jövőre biztos lesz The Game Award 2016
  • Új elem lesz az eSport torna

Tavaly a Game Award 2014 jobb számokat tudott felmutatni, mint elődje, a VGX 2013, egész pontosan 75%-kal többen, 1,93 millió ember nézte. Az idei rendezvénynek viszont sikerült felülmúlnia a tavalyit, igaz, nem ilyen jelentős százalékkal, de azért a Game Award 2015-nek sincs szégyenkezni valója. Merthogy idén 2,3 millió néző követte figyelemmel a műsort, ez 20%-os növekedést jelent.

Szép számot produkált a Twitteren is. Geoff Keighley, a Game Award atyja a Polygonnak árulta el, hogy a Sysmos adatelemző cég szerint több mint egymilliárdan nyomtak rá a #TheGameAwards hashtagre, amit 175 ezer ember használt fel 279 ezer tweetben.

Keighley ezek tudatában kifejezetten optimista a show jövőjét tekintve. „A növekedést és a szponzorok támogatását figyelembe véve magabiztosan kijelenthetem, hogy jövő decemberben lesz The Game Award 2016” – mondta a Polygonnak, majd kifejtette, hogy jövőre több új elemet is szeretnének hozzáadni show-hoz, ezek közül az egyik egy nagy eSport-torna lenne. Ezt már idén is szerették volna megvalósítani, csak nem volt meg hozzá a sávszélességük.

the-game-awards-2015.jpg