Február elején derült ki, hogy a Sony Pictures-nek hála végre folytatódhat a 28 nappal később és a 28 héttel később története, bár nem úgy, ahogy azt a rajongók várták, hiszen ezúttal éveket ugrunk majd előre az időben, megágyazva ezzel egy vadiúj trilógiának. Noha a 28 évvel később (28 Years Later) történetét még homály fedi, néhány dolog azért már kiderült az opuszról – megtudtuk például, hogy ismét a sokszor bizonyított Danny Boyle ült a rendezői székbe, a forgatókönyvet pedig a legutóbb a Polgárháborúval bizonyított (és a jövőben már csak íróként tevékenykedő) Alex Garland vetette papírra.

Az is biztosra vehető, hogy az immár Oscar-díjas Cillian Murphy executive produceri szerepet tölt be a munkálatok során (emellett a kamerák előtt is feltűnik majd), magát a mozit pedig teljes egészében egy iPhone 15 Pro Max telefonnal vették fel, ami finoman szólva sem egy hétköznapi dolog a blockbusterek esetében, szóval kíváncsian várjuk a végeredményt. Mostanra ráadásul be is fejeződött a sztárokkal teletömött (többek között Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer, Ralph Fiennes, Jack O’Connell, Erin Kellyman és Edvin Ryding is szerepel a stáblistán) produkció forgatása, és bár még mindig nem tudni pontosan a cselekmény részleteit, az egykori Voldemortnak köszönhetően most egy picit okosabbak lettünk a sztorit illetően.

28-years-later.png

A kép forrása: Daniele Venturelli / WireImage

A két Oscar-díjra jelölt Ralph Fiennes az IndieWire-nek adott interjú során fecsegett el egy-két részletet a történettel kapcsolatban, és bár még így is maradt néhány kérdőjel a fejünkben, legalább már van némi fogalmunk arról, miről szól majd az opusz. „Az Egyesült Királyság 28 éve szenved ettől a szörnyű járványtól, és már csak néhány emberi közösség van az erőszakos fertőzöttek között” – magyarázta Fiennes. „A film középpontjában egy fiatal fiú áll, aki orvost akar találni, hogy segítsen haldokló édesanyján. Végigvezeti az anyját ezen a gyönyörű észak-angliai tájon, ám az erdőkben, a dombokon és fák között ott vannak a fertőzöttek. Végül talál egy orvost [akit maga Fiennes alakít – a szerk.], akiről könnyedén azt gondolhatnánk, hogy furcsa és különös lesz, valójában azonban a jó ügyet szolgálja” – tette hozzá.

Ugyan ez sem túl sok információ, de mindenképp több annál, mint amit eddig tudtunk az alkotásról, szóval nem bánjuk, hogy Ralph Fiennes ennyire beszédes kedvében volt. A színész emellett arra is kitért, hogy a 28 évvel később valóban egy trilógia alapját fogja letenni, ráadásul olyannyira jól haladnak a munkálatok, hogy már két részt is sikerült leforgatni – a második felvonás felett állítólag Nia DaCosta (KampókézMarvelek) bábáskodik, a szkript azonban úgyanúgy Alex Garland nevéhez fűződik. A régóta várt folytatás 2025. június 20-án debütál a mozikban, ti várjátok már a megjelenést?

A borítóképek forrása: Fox Searchlight Pictures