Ameddig a Föld kerek, mindig lesznek rockerek, szól az ismert nóta, mely persze magába foglalja a punkzene extravagáns rajongóit is. Akik nem halottak, ugye. Annyira nem halottak, hogy jól szét is verik minden szembe jövő képét, aki meg meri zavarni 1979-es, rózsaszín ámokfutásukat! Hogy miről beszélek? Nyugalom, semmiféle tudatmódosító szert nem vettem be így hétvégén, csak kipróbáltam Zak Ayles, alias mooosh legújabb, ingyenes indie-játékát, a PunksNotDeadet, melynek lényege, hogy minél nagyobb balhét csapjunk az utcán, mielőtt szétlőné a fejünket a rend bátor őre.

A játék 2D-s, hatalmas pixelekből áll, zúzós zene szól alatta, és pofonegyszerűen működik: csak oda kell mennünk a tök egyforma járókelőkhöz a kurzorbillentyűk segítségével, és a Z-t lenyomva lekeverni egy nyaklevest, ami simán átrepíti őket a képernyő egyik feléről a másikra. Eszelős ökörséggel van tehát dolgunk, melyre egyébként Bate hívta fel a szerkesztőség figyelmét. Csak erős idegzetűeknek ajánljuk, és nekik is kizárólag akkor, ha punkok, és még élnek!

Az alant látható kép bizony "hivatalos" -- talán érzékelteti, miféle trashsel állunk szemben. Ha érdekel az alig három megás kis program, akkor irány a PC Guru letöltőszervere!

PunksNotDead -- Lázadás szombatra