Az E3 egyik legnagyobb meglepetése a Square Enix új grafikusmotorjának bemutatkozása volt, mely technológiai szempontból messze felülmúlja a jelenlegi erőműveket. Az új motort a következő konzolgenerációhoz fejlesztették, DX11-en alapszik, és hihetetlenül jól néz ki -- kérdés, hogy a köré kanyarított prezentáció valós játékból van-e, vagy csak a motor képességeinek csillogtatására alkották meg.

Nos, a GameMaster UK masszív pletykabombát dobott az információkra éhes játékosok közé. A lap szerint a bemutatott anyag biztosan nem a Final Fantasy XV, mert azt a TGS-en leplezné le Square Enix, és jelenlegi konzolokra jelentetné meg.

A játék állítólag négy éve készül, a Square Enix célja pedig, hogy végre egyszer és mindenkorra jobb epizódot készítsen, mint a klasszikus Final Fantasy VII. Mellesleg nem ártana a Skyrimet is letaszítani a trónról, bár ezt a célkitűzést mi nem egészen értjük, lévén az FF klasszikus JRPG széria, aminek nem sok köze van a Bethesda munkájához.

A programon a lap szerint 200 ember dolgozik annak az Ito Hirojukinak a keze alatt, aki korábban a Final Fantasy VI-ot, IX-et és XII-t fejlesztését igazgatta. Dizájn terén az FF XII továbbgondolása a cél, így a harcrendszer valósidejű lesz, a játék világa pedig szabadon bejárható, sok-sok várossal és nyílt tereppel.

Figyelem, ezek csak pletykák, lehetséges, hogy semmi valóságalapjuk nincs! Szóval csak óvatosan az örömtüzekkel, nehogy pofára essünk a TGS-en.