A The Verge értesülései szerint a Microsoft hamarosan meg fog válni a konzolján használt pontrendszertől, s minden játék, vagy egyéb letölthető tartalom valódi pénzért lesz megvásárolható, ezzel egyszerűbbé és átláthatóbbá téve a vásárlásokat -- mert ugyebár hiába csak egy kis szorzás kell ahhoz, hogy kiderítsük, mennyibe kerül valójában egy 800 MS pontos DLC, sokkal inkább felhasználóbarát megközelítés, ha 10 dollár van feltüntetve.

A portál szerint a váltás a közeljövőben fog megtörténni (a bejelentés állítólag az E3-on lesz, a start pedig az év végén az új konzollal együtt), s nem csak Xboxon, hanem a Microsoft valamennyi online üzletében (Windows Store, Windows Phone Store) élhetünk ezzel a fizetési módszerrel. Akárcsak az Apple által üzemeltett iTunesban, itt is bankkártyával vagy egy bizonyos mennyiségű összeget jelképező ajándékkártyával vásárolhatunk. Állítólag így fog kinézni egy ilyen kártya:

Pletyka: távoznak a Microsoft Pontok

Fontos azonban tudni, hogy ez a pletyka már nem először ütötte fel a fejét, sőt jóformán évente kerül elő a téma, s mindig hamisnak bizonyult, így maximum csak remélhetjük, hogy ezúttal mégis igaz az egyszerűsített rendszer híre.