A tervek szerint a PlayStation 4 még az év végén a boltokba kerül, ám az még egyáltalán nem világos, hogy globális premierről beszélünk-e. A népszerű elmélet az, hogy a Sony következő generációs konzolja Észak-Amerikában jelenik meg az ünnepi szezonban, s Európába csak a jövő év elején fut be -- erre cáfolt rá most egy ismeretlen forrás.

A nevét természetesen eltitkoló, de saját állítása szerint a Sony üzleti terveit nagyon jól ismerő informátor állítása szerint a cég keményen célba veszi az öreg kontinenst, ugyanis úgy tudják, hogy a Microsoft is ezt tervezi. A füles elmondása szerint a Sony minden tőle telhetőt megtesz, hogy Európában is 2013-ban jelenjen meg a PlayStation 4.

Más források arról is beszámoltak, hogy szállítási gondok lehetnek a konzollal kapcsolatban, s ha ez tényleg megtörténik, akkor elsősorban Európába és Észak-Amerikába küldik a gépeket, ezzel megvárakoztatva a japán piacot, ami viszont nem nagy probléma, ugyanis ott mindig nagy népszerűségnek örvend a Sony konzolja.

sony-playstation-4-controller.jpg

Sony PlayStation 4 -- Megjelenés: 2013. negyedik negyedév