A Sony Ericsson gyártmányú mobil 119x62x16 mm méretekkel büszkélkedhet, a mérlegen pedig 175 grammot nyom. A telefon előlapján négy androidos gomb mellett csupán egy 10 cm átmérőjű, 16.777.216 szín megjelenítésére képes kapacitív TFT-kijelzőt találunk, melynek felbontása 480x854 pixel, míg a hátoldalon egy autofókuszos és vakus 5,1 megapixeles kamera van.


A burkolat alatt egy 1 GHz-es ARMv7 Scorpion processzor és egy Adreno 205 grafikusmag dolgozik 400 MB RAM és 8 GB háttértár (SD kártyával 32 GB-ig bővíthető) társaságában, amik együttes erővel a legújabb, 2.3-as Android operációs rendszert hajtják meg, amiben a levelezéstől kezdve a böngészésen át egészen a multimédiáig minden lényeges programot megtalálhatunk, és egy kis pluszt is a PlayStation Suite képében, ami a dedikált játékosgombokkal együtt kézi konzolt varázsol az Xperia Playből.


A telefon áprilisi (Észak-Amerikában márciusban esedékes) megjelenésekor összesen 50 játékot lehet majd letölteni az androidos PlayStation Store-ból. A Siliconera értesülése szerint többek között Assassin's Creed, Dead Space, Guitar Hero, Battlefield, és a The Sims átiratokra lehet számítani, illetve jó pár klasszikus PS1-es játék is tiszteletét teszi.


Ezek után már csak az a kérdés, hogy mennyibe fog kerülni a ketyere és meddig bírja egy akkumulátorfeltöltéssel. Nos, az előbbi kérdésre a Sony még nem adott választ, de azt megtudtuk, hogy játszani öt és fél óráig tudunk majd, míg GSM hálózatban 8 órát és 25 percet tudunk telefonálni, abba az esetben pedig, ha nem csinálunk semmit, több mint 400 óra készenléti időre számíthatunk.