Ez volt a remek Star Wars: Empire at War, melyet egy kiegészítő lemez is követett, majd 2007-ben a hasonlóan pozitív reakciókat kiváltó Universe at War: Earth Assault. A srácok ezek után, bő egy éve alaposan meglepték a világot, hiszen bejelentették, hogy következő projektjük egy ingyenes, mikrotranzakciós MMORPG lesz, melyet ráadásul egy újonc csapat, a True Games Interactive fog kiadni idén ősszel. A több mitológia alapvetéseit is tartalmazó, a szerepjáték mellett erős akció és (természetesen) stratégiai elemekkel is bíró Mytheon most társat kapott, a Petroglyph ugyanis új MMO-játékot jelentett be.

Ez a cím azonban már erősen visszatér az urak szakterületére, hiszen egy MMORTS lesz, melyet a Trion World Networkkel kooperációban készítenek el. Sajnos ennél többet nem árultak el a cuccról, bár a Trion elnöke annyit megsúgott, hogy „ez lesz a világ első csúcs-MMORTS-e.”

De kiféle-miféle ez a Trion? Nos, egy igencsak erős firmáról van szó, ugyanis alapítója Lars Buttler, az EA Global Online divíziójának korábbi alelnöke, és Jon Van Caneghem, a Might and Magic franchise létrehozója. Három irodát is nyitottak, Redwood Shoresban, San Diegó-ban és Austinban, utóbbit volt NCSoft vezetők irányítják. Nem gyengén indítottak, hiszen a 2006-os rajthoz 30 millió dollárt kalapoztak össze, majd anélkül, hogy bármi eredményt felmutattak volna, sikerült újabb 70 millióval megemelni az alaptőkét, amiből ugye már lehet építkezni... És hogy mit építenek? Egy baromi erős szerverek hálózatából álló platformot, amely elvégzi a rajta futó játékok számítási feladatát, így a kliensoldali alkalmazásnak elég csak a játékok renderelését, azaz magát a megjelenítést elvégezni. Mindehhez persze 24/7-es (a hét minden napján, a nap minden órájában rendelkezésre álló) élő szolgáltatási háttért biztosítanak. E megoldásnak több előnye is van, hiszen egyrészt csökkenthetők a költségek, másrészt a kalózkodás kizárható (a játékos csak a grafikai fájlokat kapja meg, a motor, és így a játék használatához fel kell kapcsolódnia a Trion dedikált szerverklaszterére). Már több cég is jelezte csatlakozási szándékát, egy PS3-as, egy X360-as és pár PC-s vállalkozás is a Trion megoldását választotta, utóbbiak sorába állt be tehát most a Petroglyph. Egyelőre várjuk a részleteket...