Peter Moore egyre feljebb lép az EA ranglétráján, nemrég még azt is megszellőztették, hogy ő lesz az új elnök-vezérigazgató. Bár ez azóta sem történt meg, a hatalma nőttön nő, és egyre több dologról fejti ki véleményét a sajtóban. Most épp a Eurogamernek adott interjút, melyben elmagyarázta, hogy a kiadó nagyon büszke a BioWare munkáira, és hogy az elmúlt másfél év igenis pazar eredményeket hozott.



"Ha azt mondod, értékeljem a BioWare elmúlt 12-18 hónapját, akkor én a Star Wars: The Old Republicra, a sokszor kibővített Mass Effect 3-ra, és kicsit visszább nyúlva a Dragon Age 2-re gondolok, és azt mondom, hogy a BioWare mindent remekül csinált."

Moore persze a Mass Effect 3 botrányra is kitért, ám szerinte nem volt az olyan rossz dolog, sőt, épp ellenkezőleg, segítette a játékosok és a fejlesztőcégek közötti kommunikáció fejlődését.

"Az egész befejezés-dolog nagyon érdekes volt. Lenyűgöző vitatéma. Több hatalom jut a játékosoknak. Most már ők diktálnak. Mindig mondom, hogy az emberek szenvedélyt táplálnak a filmek iránt, szeretik a zenét és kedvelik a tévésorozatokat. De senkik sem voltak olyan elkötelezettek és hangosak a szórakoztatóipar eddigi történelmében, mint a játékosok. Sokan mondták, hogy szerintük nem sikerült jól a Mass Effect 3 vége. Erre a BioWare azt felelte, hogy oké, akkor a csapat készít egy DLC-t ingyenesen, és elmagyarázza, mi merre hány méter."

Peter egy kicsit szebben emlékszik vissza a Mass Effect 3 ügyére, mint a legtöbb játékos, de végül is igaza van, a BioWare megtette, amit tudott. Ennek ellenére azonban tény, hogy a The Old Republic gyenge szereplése és a Dragon Age 2-t ért rengeteg kritika ugyanúgy a csapat számlájára írható, mint a viszonylag jól összerakott Extended Cut DLC a Mass Effect 3-hoz. De ezt persze Moore sosem fogja az orrunk alá dörgölni.