Szeretünk játszani, hiszen egyesek megnyugszanak tőle, míg mások adrenalinszintje az egeket veri (ki-ki mit szeret igazán). Ilyenkor az ember nem gondol a való élet problémáira, egy másvilágba kerül, ahol néha istent játszik, egy akcióhőst, katonát, máskor pedig hadvezért vagy versenyzőt. A játékipar igazság szerint csupán néhány éve "durvult be" igazán, s ma már egyértelműen legalább akkora üzlet van benne, mint a filmiparban.

Az NPD által a minap megtudtuk, hogy a tengerentúlon hogyan is alakult a különböző játékok PC platformra való értékesítése az egész évre vonatkozóan. Bizony 2007 izgalmas év volt. A változások éve, ahol is nem egy meghökkentő dolog ment végbe. A játékok azonban úgy fest, nem fogynak olyan jól az említett platformra, mint vártuk. Egészen pontosan hat százalékos visszaesésről van szó a 2006-os esztendőhöz képest, ami minden kétség kívül a konzolos iparág terjeszkedésének tudható be. Nos azért még így is több mint hárommillió darab World of Warcraft került jó kezekbe, nem is beszélve a közel egymilliós The Sims 2-ről, vagy a négyszázezer darabban elkelt Call of Duty 4-ről. Szóval lehetne jobb is, de így sem olyan csúf a tízes lista.

(Egyébként nem lettem The Sims 2 fan, csak untam már, hogy mindenféle indokkal a WoW-os képeket dobáljuk ki, szóval most változtatok ezen. Muhaha!)
  1. World of Warcraft: Burning Crusade – Vivendi (Blizzard) – 2.25 millió
  2. World of Warcraft – Vivendi (Blizzard) – 914 ezer
  3. The Sims 2 – Electronic Arts – 534 ezer
  4. The Sims 2 Seasons Expansion Pack – Electronic Arts – 433 ezer
  5. Call of Duty 4: Modern Warfare – Activision – 383 ezer
  6. Command & Conquer 3: Tiberium Wars – Electronic Arts – 350 ezer
  7. MS Age of Empires III – Microsoft – 313 ezer
  8. Sim City 4 - Electronic Arts – 294 ezer
  9. MS Flight Simulator X - Microsoft - 280 ezer
  10. The Sims 2 Bon Voyage Expansion Pack – Electronic Arts – 272 ezer