PC GURU RoadShow - az első turné...Egy újabb jó ötlet valósult meg: elindult a PC Guru RoadShow, ami talán meg sem áll többet, és bejárja egész Magyarországot, így akiknek a távolság volt az egyetlen probléma, hogy találkozzon velünk, például egy LAN Party keretében, azoknak most itt az alkalom... Hamarosan lehet javaslatokat küldeni, hogy melyik legyen a következő iskola, ahova ellátogasson a banda, és eltöltsön egy délutánt veletek, miközben játszhattok, beszélgethettek a magazin és az online szerkesztőivel, vagy akár kiállunk ellenetek bármilyen sportágban (lehet, hogy ez egy cseppet merész kijelentés volt, és könnyelműségem megtorlásaképpen Grath megereszt egy pontrúgást a gépemen...). Akik kíváncsiak, mi történt Hevesen, azoknak íme egy rövidke összefoglaló a napról.

PC GURU RoadShow - az első turné...Reggel kilenc körül már majdnem mindenki beszállingózott a szerkesztőségbe - szegény Gaben álmos fejjel konstatálta, hogy megint ráültem a zakójára -, mindenkin csini sporttáska lógott, készülvén az aznapi megmérettetésekre, miután benevezett a csapat a suli focibajnokságára is... Az indulás hamar eljött, és 11-re már lent is voltunk Hevesen. Miután behajtottunk a suli területére, alig hittünk a szemünknek: az intézmény hatalmas volt, és az udvart jópofa kiállított traktorok tarkították, amikbe Gaben azonnal beleszeretett, és alig lehetett elrángatni mellőlük... Ne lepődjetek meg, ha a következő szám címlapján például Niko Bellic (a GTA IV leendő főhőse) egy Super Zelda H-5 típusú mezőgazdasági traktor tetején fog virítani, sejtelmes homályba burkolva... A házigazdák felettébb megtisztelő módon az igazgatói irodában szállásoltak el minket - kicsit frusztráló is volt egy hatalmas Kossuth festménnyel szembe játékokról beszélgetni, úgyhogy inkább elkezdtük beüzemelni az Xboxot. Chris nem hazudtolta meg önmagát: amint Sasa elindította a Gears of Wart, megragadta a kontrollert, és egy gyors prezentációt tartott, hogyan kell legnehezebb fokozaton végiggázolni az ellenfélen...

PC GURU RoadShow - az első turné...Meglátogattuk a suli padlását is, ahol a diákok egy baromi hangulatos zugot alakítottak ki, orbitális hangfalakkal és párizsis szendvicsekkel, nem beszélve az ebédlőről, ahol még foci előtt jól degeszre ettük magunkat az isteni menzakajával... Nem sokkal később már kezdődött a focibajnokság, úgyhogy gyorsan átöltöztünk, és felsorakoztunk a sorsolásra. Három kemény meccs várt minket; azt hiszem, "aránylag" jól vettük az akadályt, de az maradjon titok, hogy hányadikok lettünk... A csapat legjobbja kétségtelenül Chris volt, rettenthetetlen bástyaként potyogtak le róla az ellenfelek, és a végén ő kapkodott legkevésbé a levegő után... Mindent egybevéve remekül érezte magát mindenki, rengeteget poén csattant, és Grath sem kezdett el a sarokban PSP-zni, ami már fél siker.