Olcsóbb lesz a PS Vita!

Mivel a következő PlayStation leleplezésééig már csak két nap van hátra, a Sony úgy döntött, tesz magának egy szívességet: Japánban olcsóbban fogják kínálni a PlayStation Vitát, február 28-tól 19.980 jenért lehet majd megvenni a wifis és 3G-s modellt egyaránt.

Ez az olcsóbb, helyi hálózatos modell esetén 20%-os, a még annál is rosszabbul fogyó, tabletként is használható mobilforgalmas változat esetén pedig 34%-os árcsökkenést jelent, ami átszámítva egyébként 215 amerikai dollárral egyenértékű. A Sony nem kommentálta a Vita árcsökkentését, aminek nyilván az az oka, hogy a gyártó minden egyes modellen hatalmas összegeket bukik, és eddig a vezetés hallani sem akart alacsonyabb forgalmi árról -- időközben nyilván rájöttek, hogy a szoftvereken sem lehet pénzt keresni, mert nincsenek, szóval vagy olcsóbb lesz a gép, vagy tovább nő a Nintendo és a Sony handheld-divíziója közötti üzleti rés.

Az árcsökkentés egyelőre kizárólag a gyártó hazáját, Japánt érinti. Nálunk és az Egyesült Államokban tehát ugyanolyan sokba kerül a gép február 28. után is, bár azt meg kell jegyezni, hogy ha egy régióban olcsóbban kínálják a konzolt, előbb-utóbb a többi területen is le kell vinni az árat. A Sony egyébként komoly csőddel küzd, így az új PlayStationnek nagyon össze kell szednie magát, főleg most, hogy a Vita befuccsolt -- reméljük, sikerül talpra állni a cégnek, akik pedig Vitát vettek, a hét végén feledkezzenek bele a Persona 4 Goldenbe!