Amerikában október 19-25 között tulajdonképpen nem sok változott, az EA és a Blizzard még mindig uralja a toplistát, bár az Ubisoftnak sikerült a nagy hőstett: az élre száguldott afrikai piromániás céllövöldéjével. Íme tehát az USA PC-s toplistája az említett időszakból:

1. Far Cry 2
2. Spore
3. Nancy Drew: The Haunting of Castle Malloy
4. WoW: Battle Chest
5. The Sims 2 Apartment Life Expansion Pack
6. Dead Space
7. The Sims 2 Double Deluxe
8. Warhammer Online: Age of Reckoning
9. World Of Warcraft
10. Colonization

Érdemes ránézni a Steamre is (ez a jelenlegi állás), hiszen ott ugye exkluzív címek is lehetnek, és ebben nem is kell csalódnunk:

1. Left 4 Dead (pre-sale)
2. Fallout 3
3. Far Cry 2
4. CS: Source
5. Vampire: Bloodlines
6. Team Fortress 2
7. Counter-Strike
8. Call of Duty 4
9. The Orange Box
10. X3

A zombis túlélőjáték előrendelései viszik a prímet tehát, úgyhogy a Turtle Rock címével a megjelenés után is számolni kell az élen. Érdekes két viszonylag rétegcím, a Vampire: Bloodlines és az X3 helyezése – a stabil rajongóbázis aranyat ér. A Valve saját címei ezen az összesítésen pedig gondolom, nem meglepőek.

Van még egy érdekes lista, a Direct2Drive online áruházé, ahol olyan címek is megvásárolhatók, melyek máshol nem, mint amilyen a Hinterland:

1. Fallout 3
2. Red Alert 3
3. Far Cry 2
4. Hinterland
5. Dead Space
6. Spore
7. BioShock
8. Warhammer Online
9. Sims 2
10. Vampire: Bloodlines

Október végi slágerekOktóber végi slágerekOktóber végi slágerek

Evezzünk át a nagy vízen, és nézzük meg, mi az Egyesült KirályságPC-s játékosainak ízlése, a november elsején véget ért hét alapján:

1. Fallout 3
2. Red Alert 3
3. Far Cry 2
4. Spore
5. FIFA Manager 09
6. The Sims 2: Apartment Life
7. The Sims 2: Double Deluxe
8. Dead Space
9. Pro Evolution Soccer 2009
10. X3: Terrain Conflict

Jól látható, hogy a foci őshazájában a labdás játékok előkelő helyezést kaptak, és itt is felkerült a listára az X3, egészen pontosan a legújabb expanziója. Érdemes megjegyezni, hogy múlt héten a Far Cry 2 volt az élen, mögötte a Spore, a Bethesda tehát a nagy nyertes, az EA pedig szokás szerint önmagával versenyez a dobogón.

Még hangsúlyosabb a poszt-apokaliptikus szerepjáték győzelme az összkonzolos listára pillantva, talán nem bánjátok, ha ezt is megmutatom:

1. Fallout 3
2. FIFA 09
3. Wii Fit
4. Fable II
5. Pro Evolution Soccer 2009
6. Far Cry 2
7. Quantum of Solace
8. LEGO Batman
9. Mario Kart Wii
10. Saints Row 2

A Bethesda itt a Microsoftot körözte le, hiszen eddig Peter Molineux új meséje vitte a prímet, a Wii Fit viszont a 8. helyről ugrott előre bronzérmesnek (lehet, hogy a háziasszonyok már a karácsonyra gyúrnak...). James Bond új akciója a középmezőnyben indított, az új stilwateri őrjöngés az 5.-ről száguldott a lista aljára.

Október végi slágerekOktóber végi slágerekOktóber végi slágerek

Miután már hazai sikerlistákat is tudunk figyelni, íme, mire költöttük a pénzünket mostanság, egészen pontosan az október 20. és 26. közötti héten:

1. WoW Prepaid Card
2. FIFA 09
3. Sacred 2: Fallen Angel
4. Euro Truck Simulator
5. Crysis Warhead
6. The Sims 2: Apartment Life
7. Dead Space
8. Warhammer Online: Age of Reckoning Prepaid Card
9. Spore
10. Counter-Strike: Source DVD
11. Warhammer Online: Age of Reckoning Standard Edition
12. WoW: Battle Chest

Tizenkét címet emeltem ki, mivel a két feltöltőkártyát én nem szerepeltetném itt; mindenesetre szerintem egészen egyedi ízt ad a mi kis listánknak a Euro Truck Simulator, a sokak által várt új Sacred jó szereplése viszont annyira nem meglepő, mint ahogy a magyarul beszélő Crysis expanzióé sem.

Talán érdemes megnézni az összkonzolos tízest is:

1. WoW Prepaid Card
2. FIFA 09
3. Dead Space
4. Sacred 2: Fallen Angel
5. Euro Truck Simulator
6. Crysis Warhead
7. Fable 2
8. The Sims 2: Apartment Life
9. Gears of War
10. Warhammer Online: Age of Reckoning Prepaid Card
11. Spore
12. Counter-Strike: Source DVD

Ebből egyértelműen látszik, hogy hazánk még erősen PC-s beállítottságú, hiszen konzolexkluzív címből csak a Fable 2 szerepel rajta, a Dead Space picit erősödött a konzolos eladások hatására, és bejött a képbe a GoW, amely a PC-s listán csak a 16.

Ne feledjük, a november újabb nagy címekkel érkezik, immár erősebben a karácsony jegyében. Érdekes lesz majd az a lista is, mellyel természetesen ismét jelentkezünk.