A 2020-as Gamescom során jelentették be a többek között Alexandre Amancio (ő volt az Assassin's Creed Revelations és a Unity kreatív igazgatója) által alapított Reflector Entertainment első játékát, amely az Unknown 9: Awakening névre hallgat (nem, nem egy létező franchise 9. epizódjáról van szó), és időközben a Bandai Namco vette a szárnyai alá – természetesen a csapattal egyetemben. Az alkotásban egy fiatal nő, Haroona irányítjákfelett vehetjük át az irányítást, aki különleges kapcsolatot ápol a Folddal, egy rejtélyes dimenzióval, mely a sajátunkkal átfedésben létezik. Haroona lassan megtanulja becsatornázni erejét ebbe a világba és egy világra szóló kalandra indul, hogy tudása nehogy rossz kezekbe kerüljön. Izgalmasan hangzik, nemde? Nos, a napokban érkezett 8 perces játékmenet-videó alapján valóban van némi potenciál az ehhez kapcsolódó mechanikával, íme:

Az előzetest nem más, mint a program kreatív direktora, Christophe Rossignol narrálja, aki bevezet minket a játékmenet rejtelmeibe, miközben mozgalmas összecsapásoknak lehetünk szemtanúi, valamint a túl sok újdonsággal nem kecsegtető lopakodásból is kapunk egy kis ízelítőt. A fejlesztő bemutatja a felfedezést és a különböző harc közbeni mozdulatokat a legdiszkrétebbtől a legpusztítóbbig, miközben a stepping mechanizmust használja, melynek segítségével a hősnő átveheti az irányítást az ellenségek fölött, és képes őket taktikusan áthelyezni olyan pozíciókba, amik előnyt jelentenek neki a csetepaték során.

A videó számos olyan helyszínt (például a mauritániai sivatag és az indiai dzsungel mélye) is elénk tár, ahova Haroona ellátogat a kaland során, emellett pedig a folyamatosan megnyíló képességekből is mutatnak nekünk egy keveset, szóval valóban tartalmas prezentációt dobott össze a brigád. Az Unknown 9: Awakening idén ősszel érkezik PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra, valamint PC-re (Steam).