Sok mindent hallani mostanság a Windows 7 háza tájáról, a legfrissebb értesülések szerint lehetséges, hogy már el is készült a teljes operációs rendszer prototípusa, mely az RC-változat és ebből kifolyólag az utolsó tesztelők számára kibocsátott szoftver lesz. Ha lehet hinni a redmondi forrásokra hivatkozó irományoknak, akkor bizonyos, hogy már belső bétatesztelők kezében van a cucc.

Kissé még kezdetlegesnek tűnhet a hír, hiszen alig pár hónapja volt pre-beta, most nemrégiben béta, melyet az e havi guru mellékletéről is feltuszkolhattok számítógépeitekre, végül pediglen itt lenne az RC verzió is? A válasz még várat magára -- reménykedjünk benne, hogy pozitív irányba fog dőlni a dolog --, mindenesetre jobb felkészülni, mert Magdi anyus kihallgatta nekünk a verzió pontos számsorozatát is: 6.1.7048.winmain_win7rc1.090211-1625 -- szép név! Ha szemfülesek vagyunk és naivak, akkor könnyen levághatjuk, hogy húzódhat még az utolsó fázisnak beállított tesztelősdi, ugyanis az RC szépséges karaktersorozatában megtalálható az "rc1" kifejezés, konkrétan az egyes számmal valószínűleg a következő módosulatra gondolnak, mely ennek még egy végletekig simított változatát fogja tartalmazni, 2-es kódszámmal, pont mint a Vista idejében.

Ha minden igaz, a 7022-es verzióhoz képest az RC jóval többet fog kínálni holmi csiszolgatásoknál -- "taps, tessék!". Fontos lehet még megemlíteni, hogy a Vista esetében három hónap telt csupán el a kiadás előtt, és ahogy már a béta áll, könnyen megeshet, hogy a történelem megismétli önmagát, reméljük a rendszer kudarca nélkül.