Az esemény ottani idő szerint 9 órakor kezdődött volna, ha egy kicsit nem késnek (nem volt sok a késés, csak 5 perc). Az esemény egy videóval nyit, amiben Wii-vel játszó embereket mutatnak, egy szlogen jelenik meg: „We promise to keep the world smiling” azaz „Megígérjük, hogy továbbra is mosolyt viszünk a világ arcára.”

Nintendo sajtókonferencia összefoglalóCammie Dunnaway lép a színpadra, és családi képeket láthatunk arról, amint ő és famíliája snowboardoznak. Elmondta, hogy egy ilyen túrán egyszer eltörte a csuklóját, de nem adta fel a sportot, és ezért egy barátja segítségét kérte. Csatlakozik Shaun White. Egy Wii balance boardon egyensúlyozik, és közben az Ubisoft által gondozott, az ő nevével ellátott snowboard játékkal játszik. (Shaun White Snowboarding) Miután Cammie Dunnaway is kipróbálta a játékot, mindketten lemennek a pódiumról.



Satoru Iwata, a Nintendo elnöke veszi át a mikrofont. Arról kezd beszélni, hogy a múltban milyen negatív volt az emberek hozzáállása a Nintendo céghez, és hogy még a cég alkalmazottai is pesszimisták voltak. Néhány éve még nem gondolták volna, hogy ekkorák lesznek az eladásaik. Unalmas számadatok következtek arról hogy Európában több mint 200 000 példányban kel el a DS minden héten (!), és a Nintendo konzolokat a vásárlók inkább saját maguknak veszik, mintsem ajándéknak.

Nintendo sajtókonferencia összefoglalóMég néhány hosszú és unalmas adat után Katsuya Eguchi lép a színpadra, és bejelenti az Animal Crossing Wii verzióját. A játéknak hála egy igazi kisvárosban érezhetjük magunkat, ami valóban él és lélegzik. A városban különböző érdekes helyekre látogathatunk el, például egy aukciós házba, egyetemre, ruhaboltba, vagy fodrászatba. Versenyeken és más érdekes játékokban vehetünk majd részt barátainkkal. Ezután leleplezésre került az új mikrofonfunkció is, a WiiSpeak, amelynek hála a barátainkkal társaloghatunk játék közben. Az Animal Crossing Wii az év végén fog megjelenni, az új mikrofontartozékkal együtt.



Reginald „Reggie” Fils-Aimé urat, a Nintendo of America elnökét köszönthetjük a színpadon. Újabb unalmas számadatok következnek. A Nintendo Wii-ből 10 millió, a DS-ből 20 millió kelt el ezidáig. Arról is beszámol, hogy a DS eladásait a Pokemon Mystery Dungeon játék nagymértékben növelte. Ennek következtében a Wii-DS eladási csatában utóbbi oldalára billent a mérleg nyelve. Szót ejt arról is, hogy a Wii júniusban az aktuális konzolgeneráció legtöbbet eladott példánya lett, és hogy a nem Nintendo által fejlesztett játékokból (third party) egyre többet adnak el világszerte.

A kivetítővásznon a Star Wars: Clone Wars videót lehet látni ezután, amiben a fénykardpárbajt mutatták be. Ezt váltja egy videó az új Rayman játékról, a Rayman Raving Rabbids: TV Party-ból, továbbá a Call of Duty World at WarWii verziójából is láthatunk mozgóképet. Talán nem kell mondani, hogy szembetűnően csúnyább lesz az új CoD Wii verzió, mint PC-n, vagy teszem azt egy PS3-on. A játéknak lesz kooperatív funkciója is.



Cammie Dunnaway újra a színpadon, és bejelenti a Guitar Hero: On Tour Decades-t, amely a már kapható Guitar Hero: On Tour kibővített verziója. Az egyik újítás az lesz, hogy az On Tour különböző verziói között a játékosok egymás közt cserélgethetik a zeneszámokat.



A Spore is tiszteletét teszi a DS-n, a Spore Creatures személyében. Ez a verzió főleg a lények készítésére fog koncentrálni.



Nintendo sajtókonferencia összefoglalóÉs most a nagy meglepetés, amire lefogadom, hogy senki sem számított: Grand Theft Auto: Chinatown Wars! Liberty Cityben fogunk bóklászni szabadon, akár egy madár. Más még nem ismeretes sajnos.

További kevésbé érdekes bejelentés a DS-re egy program, ami a repülőgépen ülve jelzi, mikor szállunk le, vagy azt, hogy hol vannak a legközelebbi éttermek. No és boltokba kerül egy DS szakácskönyv is novemberben, nem hiszem, hogy magyarázni kéne, mi célt szolgál.

Reginald „Reggie” Fils-Aimé visszatér, hogy a tegnap bejelentett MotionPlus Wii kiegészítőről beszéljen. A MotionPlust a wiimote végére kell csatlakoztatni, és ezzel nagyban javul a kontroller érzékenysége.

A MotionPlus mellé bejelentik a Wii Sports Resort-ot ami a Wii Sportshoz hasonló lesz, csak most a strandon leszünk javarészt. A kivetítőn az új játékmódot, a DiscDogot csodálhatjuk meg, ami abból állt, hogy egy kutyának eldobnak egy frízbit, az meg visszahozza. Ezután Reggie és Cammie elkezdene kardozni, bemutatva a MotionPlus Wii-vel elért pontosságnövekedést. A Wii Sports Resort jövő tavasszal kerül boltokba világszerte, a MotionPlus Wii-vel a csomagban.



Shigeru Miyamoto következik, és bejelenti a Wii Music-ot, amiben a wiimote-unkkal és balance boardunkkal szólaltathatunk meg virtuális hangszereket. Több mint ötvenféle hangszer lesz a játékban, például szaxofon, dob, gitár, hegedű, és más pontosságot igénylő hangszer. A balace boarddal a dobpedálokat használhatjuk, ezzel egy teljesen élethű szimulációt kapva. A Wii Musicban leckék is lesznek, hogy megtanuljuk rendesen dobolni.



A sajtótájékoztató végén Miyamoto és még négy ember a Wii Music segítségével egy rögtönzött koncerten előadják a Super Mario zenéjét.