A Wii U megjelenése vészesen közeleg, hisz e hó végén, november 30-án már bárki hazaviheti a Nintendo legújabb konzolját -- de persze csak akkor, ha van rá pénze, hisz a masina nem ígérkezik valami olcsónak. Érdekesség továbbá, hogy bár a premier a nyakunkon van, még mindig sok a kérdés a Wii U körül, melyeket csak érintőlegesen, vagy épp sehogy sem válaszolt meg a japán gyártó. Ilyen téma az achievementeké is, melyek a mai konzoloknál szinte alapkövetelmények, s melyek, úgy látszik, a Wii után a Wii U-ból is ki fognak maradni.

A Scribblenauts Unlimiteden dolgozó 5th Cell társalapítója, Jeremiah Slaczka a NeoGAF-en árulta el, hogy beépített trófearendszer nincs a Wii U-ban, így a játékkészítőknek maguknak kell jutalmakat pakolniuk a programjaikba. A Nintendo Land és a New Super Mario Bros. U is csak saját achievementeket ad, melyeket ugyan lehet kommentelni és megosztogatni, úgy sosem fogunk gyönyörködni bennük, ahogy az Xbox 360-on vagy a PS3-on szokás egy-egy "kiezrezett" játékban, vagy platinaplecsniben.

A Nintendo régebben sem igazán szaladt az achievementek után, a cég hivatalos álláspontja szerint egy játék akkor köti le az embert igazán, ha jó, és ehhez nem kellenek virtuális jutalmak.

A Wii U-t egyébként a PC Guru csapatának is volt szerencséje kipróbálnia -- tapasztalatainkról a legfrissebb, 2012/12-es PC Guru magazinban számolunk be nektek!