• Három fontos funkció is hiányozni fog a Forza Motorsportból
  • Legalábbis a megjelenése napján
  • Az osztott képernyős mód is köztük van
  • Október 10-én száguld be a Turn 10 versenyjátéka

Míg a Sony istállójában "csak" a nemrégiben mozifilmet is kapott Gran Turismo-széria szolgáltat kellemes perceket a sebesség megszállottjainak, addig a Microsoft berkeiben az árkád élményeket kínáló Forza Horizon mellett ott van a Forza Motorsport is, ami épp idén jelentkezik új, ezúttal számozás nélküli epizóddal. A Turn 10 lenyűgöző látványt nyújtó versenyjátékában több mint 500 autó volánja mögé pattanhatunk be, és rengeteg fejlesztés várja, hogy feloldjuk őket, a mesterséges intelligenciát pedig minden eddiginél jobbnak ígéri a stúdió. Van viszont néhány olyan funkció, ami egészen biztosan nem lesz elérhető a megjelenés napján.

A legutóbbi Forza Monthly broadcast során maga a program kreatív vezetője, Chris Esaki tudatta a nagyérdeművel, hogy kezdetben sem az osztott képernyős mód, sem pedig a közvetítés (spactator mód) nem lesz elérhető, ahogy MI irányította ellenfelek ellen sem mérhetjük össze a tudásunkat bizonyos multiplayer módokban. A döntést azzal indokolta, hogy ezek a dolgok jelenleg nem élveznek prioritást a fejlesztés során, az osztott képernyős mókát pedig azért kellett jegelni, mert a jobb látványvilág elérése érdekében eléggé bele kellett nyúlni a játék motorjába, így egyelőre problémás annak implementálása. Hasonló tehát a helyzet, mint mondjuk a Halo Infinite esetében, ahol ugye csak később kaptuk meg a kooperatív módot és a Forge-ot – de végső soron megérkeztek, és ez a lényeg, nemde?

Már kapható a legújabb Forza Motorsport, amelyben a vezetés élménye valóságos, és amit már meg is vehetsz a Konzolvilágnál!