Wii Mini

A nemrég bejelentett Wii Miniről azon túl, hogy olcsó lesz (mindössze 99,99 dollárt kérnek el érte, annyit, amennyiért az Ouyát kívánják vesztegetni), eddig nem sokat tudtunk, a kanadai Nintendo-ágazat kommunikációs vezetője, Matt Ryan viszont elmondott pár dolgot. Jó lesz, ha hozzászokunk, hogy a Wii Mini gyártási költségének minimális szinten tartása érdekében a gépben nem lesz internetelérés, búcsút inthetünk a GameCube-kompatibilitásnak, és SD-kártya olvasó sem kerül a konzolba.

Ryan szerint a Nintendo olyan felhasználókat céloz a Wii Minivel, akik még eddig nem vettek Wii-t, mert más konzolon játszottak, vagy csak szimplán nem engedhették meg maguknak. Holott 1400 olyan Wii játék van, ami megér egy próbát, köztük instant klasszikusok, mint a két Zelda-epizód, vagy a Super Mario Galaxyk. Mivel pedig e játékok többsége a szólóélményre összpontosít, netán egy tévé előtt élvezhető partijáték, nincs értelme erőltetni az online opciókat.

A Nintendo most három vasat tart a tűzben egyszerre: a 3DS-ből idén nyáron jelent meg a nagyobb méretű XL kiszerelés, a Wii U a múlt hónap utolsó napján elstartolt Európában is, a Wii pedig még mindig kapható, de nemsokára lecserélődik az olcsóbb és gazdaságosabb Wii Minire. Ti tervezitek valamelyik Nintendo-konzol beszerzését? Lassan úgyis karácsony...