Habár az EA Redwood Shores Godfather-játékai szórakoztatóra sikerültek, nem egy világmegváltó címekről beszélünk, hiszen jó pár hiba tarkította mindkét programot és az eladások tekintetében sem remekeltek, így nem meglepő az EA azon kijelentése, hogy nem készítenek több Godfather-játékot.

Frank Gibeau, az EA Games elnöke a Los Angeles Timesnak adott interjújában kijelentette, hogy miután a The Godfather II a megjelenésének havában, azaz áprilisban csak 241 ezer példányban kelt el az Egyesült Államokban, a cég úgy döntött, hogy nem készít több játékot a Keresztapa-licencek alapján, majd később kicsit finomított a kijelentésén és hozzátette, hogy a hároméves fejlesztési tervükben nem szerepel egy újabb maffiózós játék Coppola mesterműve alapján.

A Paramount azonban némileg másképp látja a dolgot, hiszen a cég sajtóreferense közölte, hogy még nem döntöttek a következő Keresztapa-játékról, majd szinte ugyanezt az EA is elmondta egy e-mailben. Idézem: „Jelenleg nem készül egy újabb Godfather, de még nem döntöttünk a sorozat jövőjét illetően. A Paramount egy jó partner.”