Alig két napja röppent fel a pletyka, miszerint készül a Metal Gear Rising: Revengeance 2. A híresztelést a Taipei Game Show live streamjében feltűnt, a játék címénél használt betűtípusra gyanúsan hasonlító kettes indította el. Nos, a Kojima Productions csapatával igencsak jó viszonyt ápoló Geoff Keighley szerint erről szó sincs.

„Ami a pletykát illeti: nem volt teasere a Metal Gear Rising 2-nek a Taipei Game Show-n” – írta Twitter-üzenetében. Mint alant is látható, Keighley Imaizumi Ken-icsiróra hivatkozik, aki a Kojima producere.

Persze a dolog nem nyugtatta meg a belelkesült rajongókat, és sokan vélik úgy, hogy a Kojima hozza a szokásos terelő trollkodását. Fő érvük, hogy a Metal Gear Rising: Revengeance-t nem a Kojima fejlesztette, hanem a Platinum Games.

Ez egészen addig áll meg a lábán, amíg utánajárunk, hogyan is kezdődött a Metal Gear Rising fejlesztése. Akkor bizony kiderül, hogy azon a Kojima Productions kezdett el dolgozni – mivel náluk van a Metal Gear-széria –, de problémába ütköztek. Azt végül nem tudták megoldani, ezért Kodzsima Hideo elkaszálta a játékot. A Platinum Games csak eztán vette át a Metal Gear Rising fejlesztését, és fejezte végül be. Bár a Platinum jelentősen megváltoztatta a játékmechanikát és a sztori menetét, a Kojima történetét vitték tovább, és Raident is ők alkották meg.

Szóval, bár ettől Ken-icsiro állítása, miszerint ők nem is tudtak erről a bizonyos kettesről, hiszen a trailert a Sony készítette, és neki amúgy sem tűnik ez többnek egy visszaszámlálásnál, még lehet terelés. De az érv, hogy nem lehet kompetens a Metal Gear Rising: Revengeance-ben, nem állja meg a helyét, úgyhogy egyelőre fogadjuk el, amit a két úriember állít: nem készül a Metal Gear Rising: Revengeance 2. Aztán lehet, hogy egy hét múlva meg jön a bejelentés.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!