A Barbie meglepően hatalmas sikere után a Mattel nevű játékgyártó nem teketóriázott, bejelentették, hogy minden klasszikus terméküket meg akarják filmesíteni az elkövetkezendő években, és ez alól a VR-szemüveg elődjeként is funkcionáló View-Master sem lesz kivétel. A sztereoszkóp elvén működő képnézegetőt eredetileg a Sawyer’s dobta piacra 1939-ben, amely akkoriban színes fotók segítségével nyújtott 3D-s élményt, és most a cég ebből szeretne mozifilmet csinálni – legyen ez bármennyire is furcsa döntés.

A View-Master több generációt indított el a határtalan kalandok útján, ez igazi kincsesbányát jelent ennek a filmnek a történetmesélési lehetőségei számára” – fogalmazott a Mattel Films elnöke, Robbie Brenner. Hozzá kell tenni, hogy az ötlet már jóval az élőszereplős Barbie bemutatása előtt megszületett. 2009-ben került asztalra a projekt, ám Margot Robbie-ék mennybemenete valószínűleg óriási lendületet adott az alkotásnak és a többi Mattel-produkciónak is.

Az élőszereplős film a Sony Pictures és az Escape Artists koprodukciójában készül. „A View-Master hosszú ideje nyit ablakot a világ csodáira, felpezsdítve a gyerekek és felnőttek képzelőerejét egyaránt” – fogalmazott Todd Black, az Escape vezetője, aki szerint a film lehetőséget ad majd arra, hogy tisztelegjenek a játék öröksége előtt, miközben új kalandokat mutatnak be a mai közönségnek.

A borítókép forrása: Warner