Az Official PlayStation Magazine és néhány GTA rajongói oldal információi szerint a GTA V főszereplőjének a hangját egy bizonyos Ned Luke biztosítja. Nedről azt érdemes tudni, hogy egy, az ötvenes éveiben tartó amerikai színész, aki azon kívül, hogy mellékszereplői státuszban feltűnt néhány komolyabb sorozatban és filmben, nem egy ismert személyiség, de a Rockstar sosem volt híres arról, hogy sztárokkal tömné ki a játékait, főleg ha a főszereplőről van szó.

Ned Luke alakítja majd a GTA V főszereplőjét?

A személyleírása egyébként pontosan passzol a játék bemutatkozó trailerében látott öltönyös úriemberéhez, sőt az arcvonások valamint az orgánum terén is mutat némi hasonlóságot. Továbbá az IMDB szerint Ned Luke tényleg főszerepet játszik a GTA V-ben, s Albert De Silva karakterét játssza majd, valamint néhány, azóta már törölt twitter-üzenet szintén kapcsolatba hozza a játékkal, bár ezek közül egyik sem nevezhető betonbiztos információforrásnak. Az IMDB ugyanis ilyen, korai szakaszban lévő projekteknél bámulatosan pontatlan, a twitteren pedig egy ismeretlen személy titulálta magát Luke rokonának.

A Rockstar egyelőre rendületlenül tartja magát ahhoz a szabályhoz, miszerint pletykákra és spekulációkra nem válaszolnak, így várnunk kell a hivatalos részletekre, bármikor is jöjjenek.