K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság harmadik évadában debütál a Sim Liga sorozat legújabb játéka, az iRacing. A profi autószimulátor sok versenyző életét teszi könnyebbé, ugyanis virtuális környezetben gyakorolhatják be az egyes pályákat. Ebbe a csoportba tartozik Nagy Dániel, a kétszeres magyar bajnok pilóta, aki jelenleg a Zengő Motorsport színeiben versenyez a TCR Európa-kupában, valamint a Formula közvetítések szakértőjeként tűnik fel a hétvégéken. A fiatal magyar tehetség rövid interjút adott a K&H MN3B SL iRacing indulása előtti napokban.

cguru.jpg

Mindössze 23 éves vagy, de már több sorozatban kipróbáltad magad, értél el remek eredményeket. Ha nem találkozol a szimulátorokkal, akkor is autóversenyző lett volna belőled? Hogyan gondolsz vissza a fiatalkori énedre, aki a képernyők előtt nyomta a gázt?

"Emlékszem, hogy a szüleim sokat készültek az ismeretlen pályákra az otthoni szimulátorunkkal. Eleinte - 9/10 évesen -  még az is elég volt, hogy kipróbálhattam, gyakran faltól-falig közlekedtem, ám ahogy idősödtem, egyre jobban izgatott a jobbnál jobb köridők elérése, így kezdődött minden. Nagyon hamar, 13 éves koromban debütáltam a Suzuki Kupában, így nem volt hosszú szimulátoros előéletem, de mindenképpen meghatározó volt, és azóta is rendszeresen játszom néha szórakozás, néha felkészülés gyanánt. "

Formula-1-es, valamint a kisebb Formula sorozatok közvetítésében szakértőként veszel részt. Ez azt jelenti, hogy az aktuális F1 videójátékokkal szívesen töltöd a szabadidőd?

"Legtöbbet az F1 2018 játékkal játszottam Xboxon, kontrollerrel, egy jó barátommal vívtunk nagyon élvezetes csatákat kikapcsolódás gyanánt. A játék évről évre fejlődik, de felkészülés és gyakorlás célra más játékokkal játszom."

Az iRacingről úgy beszélnek a profik, hogy az egyik, ha nem a legvalósághűbb szimulátorjáték. Te mennyire értesz ezzel a kijelentéssel egyet? Lehet még tovább fejlődni ebben a tekintetben?

"Mindig lehet hova fejlődni, elég csak megnézni az iRacing fejlődését évről évre. Én ha tehetem, csak ezzel a szoftverrel játszom. Ez alól csak azok az esetek jelentenek kivételt, amikor egy adott pálya amire készülök csak másik játékban érhető el."

Milyen kihívásokra számítasz a K&H MN3B Sim Liga iRacing versenyein? Kik lehetnek a legnagyobb ellenfeleid a futamokon?

"Szerencsére a hazai szimulátoros elit nagyon komoly szinten van világviszonylatban is, illetve ott vannak a valós pályákon is sikert sikerre halmozó versenyzők akik rendszeresen indulnak online. Ez szerencsés helyzet, mert így komoly kihívást jelent bármilyen komolyabb hazai online versenyen elindulni, jó fejlődési lehetőség. Nem is szeretnék 1-2 pilótát most kiemelni."

Rajtengedélyt a versenyre folyamatosan kérhetsz, ugyanis hat futamon küzdhetsz meg a legjobb magyar iRacing e-sportolókkal!