A Szörnyeteg első évada a hírhedt sorozatgyilkos, Jeffrey Dahmer történetét dolgozta fel, a nemrég debütált második szezon pedig a szüleik meggyilkolása miatt jelenleg is börtönben csücsülő Menendez-fivérekre fókuszált. Ahogy előbbi, úgy utóbbi is hatalmas sikert aratott a Netflixen, és a szériát dédelgető Ryan Murphy nemrég már meg is osztotta a terveit a folytatással kapcsolatban, ami csakhamar zöld utat is kapott – sőt, már a címe is kiderült. A The Original Monster (Az eredeti szörnyeteg) Ed Geint helyezi a középpontba, aki többek közt a Psycho, A texasi láncfűrészes mészárlás és A bárányok hallgatnak gyilkosait is megihlette. Az úriember a gyilkosságok mellett sírrablással, nekrofíliával és koponyákból, valamint emberi bőrből készített díszekkel is foglalkozott, szóval rendesen rászolgált a „hírnévre”, emiatt pedig nagy hatással volt a horror műfajára is.

Murphy a harmadik évaddal kapcsolatban adott interjút a Collidernek, ahol elárulta, hogy miért választotta a fent említett címet, illetve Geint az új sztori főszereplőjének. „Ennek a szezonnak Az eredeti szörnyeteg lesz a címe, minthogy az is volt ez az ember. Miután elkészültünk a Menendez-sztorival, Ian Brennan és én elbeszélgettünk a folytatásról, arra jutottunk, hogy birizgálja a fantáziánkat az a kérdés, hogy honnan is ered ez a kulturális érdeklődés a sorozatgyilkosok iránt. Hol és hogyan kezdődött ez az egész? A kutatásaink alapján a legelső, aki mintegy ilyen szinten hírességgé is vált, Ed volt, aki onnantól kezdve azonnal egy őrült celebbé vált, ahogy letartóztatták. Senki sem hallott még ilyesmiről korábban. Aztán rábukkantunk a tényre, hogy őt skizofréniával diagnosztizálták. Hogyan vált azzá, ami lett belőle – ez egy nagyon izgalmas történet.”

the-gruesome-crimes-and-capture-of-ed-gein-a-dark-chapter-in-american-history.jpg

Murphy továbbá azt is elmondta, hogy az Ed Geint övező felhajtásra is kitérnek majd, amikor a története a világ elé tárult. Ebbe beletartozik az is, hogy milyen hatást gyakorolt a populáris kultúrára. „Az a csodálatos ebben, hogy a sorozat arról is értekezik, milyen sok ikonikus gonosztevőt ihletett, illetve milyen nagy hatást gyakorolt a populáris kultúrára Ed Gein: Psycho, A bárányok hallgatnak, A texasi láncfűrészes mészárlás, Amerikai pszicho és így tovább. Ed nagyon sok mindenkit megihletett az utóbbi félszáz évben, és azért olyan izgalmas ezen az évadon dolgozni is, mert azt a kérdést tesszük fel benne, hogyan és miért is kezdtünk el ennyire érdeklődni a téma iránt, hol kezdődött az egész.”

A harmadik évad forgatása halloweenkor kezdődik, az epizódokat Max Winkler dirigálja, aki korábban az Amerikai Horror Storyn és A Jeffrey Dahmer-sztorin is együtt dolgozott Murphy-vel. Ed Geint Charlie Hunnam alakítja.

Képek forrása: Variety, Lifestyle Asia