Azonban, amint elkezded felkutatni az ideális ülőgarnitúrát a Kanape.net kanapéi között, számtalan lehetőség tárul eléd, ami rendkívüli módon megnehezíti a döntéshozatalt. Mi viszont most ezzel a cikkel szeretnénk egy kicsit levenni a terhet a válladról, és megismertetni a hagyományos, illetve modern kanapéstílusok jellemzőivel.

Modern kanapéstílus

A modern és a hagyományos kanapékban nem sok közöset találhatunk. Az előbbiek kialakításában nincsenek felesleges részletek, mint például virágmotívumokkal díszített párnák, faragott falábak és hengerelt kartámaszok.

Ehelyett a koncepciójuk inkább az innovációról, az egyszerűségről, a kényelemről és a funkcionalitásról szól. A modern kanapé áramvonalas sziluettje jól illeszkedik bármilyen szövethez, a lentől a poliészterig. 

Hagyományos kanapéstílus

A hagyományos kanapék általában különböző díszítőelemeket használnak, hogy a rendkívüli, fényűző és előkelő hangulatot idézzék elő. A váz kifinomult architektúrájával, ívelt formákkal és bonyolult részletekkel a klasszikus kanapé lehetőséget kínál arra, hogy megmutasd a kifinomult ízlésedet, és a gazdagság, illetve az elegancia légkörét teremtsd meg.

kanapenet-2022-szeptember-linkmarketing-4.jpg

Az egyéniséget kifejező elegáns kialakításnak köszönhetően a hagyományos darabok jobban illeszkednek inkább a lakóterekhez. Továbbá némileg drágábbak is, mint a modern stílusú darabok, a vázukhoz használt különböző fafajták miatt: bükk, tölgy, dió és mahagóni, ami az egyik legdrágább anyag.

Egyes bútorgyártók viszont természetes bambuszt is használnak, amely nagyfokú tartóssággal és gazdag textúrával rendelkezik.

Melyiket érdemes választani?

Ha a modern és a hagyományos stílusokat egyaránt kedveled a bútortervezésben, akkor mi azt tanácsoljuk, hogy hozz létre egy lenyűgözően kényelmes, eklektikus életteret, és keverd össze a stílusokat illetve a színeket. Használd a fantáziádat, mert az otthoni lakberendezésben nincsenek határok.

Például, ha egy modern, letisztult vonalvezetésű, fehér felsőrésszel rendelkező asztalt egy sötét színű bársony kanapé mellé helyezel, akkor a két stílus tökéletesen összekapcsolódik.

Azonban az is egy nagyszerű opció lehet, ha hozzáadsz egy formálisabb, hagyományos csillárt vagy nehéz, mintás függönyöket a modern, kanapédhoz, hogy karakteresebbé és vonzóbbá tedd velük a nappalid megjelenését.

A legvégső esetben kérdezz meg egy szakembert!

Sok mindent lehet szeretni a hagyományos bútorok díszes részleteiben és melegségében, valamint a modern dekoráció lineáris megjelenésében.

Az egyetlen dolog, ami visszatart attól, hogy az egyiket vagy a másikat (vagy mindkettőt) válaszd, az a képzeleted. Ha nem érzed magabiztosnak magad a nagyobb bútorok kiválasztásában, akkor mindig jó ötlet egy belsőépítész segítségét kérni, hogy segítsen az indulásban.