Éppen emiatt gondolkoznak el egyre többen a kemence építésén a kertbe, de aztán ez egészen kevés helyen valósul meg. Lássuk tehát, mi lehet ennek az oka, és hogy milyen megoldás létezik a problémára!

Miért van egyre kevesebb helyen épített kemence?

A hagyományos kemencék ízét nagyon nehéz felülmúlni. Zseniális ételek készülhetnek bennük, a hozzáértő kezek alatt pedig olyan textúrát kaphat a tészta, hogy szinte énekel. Mégis azt kell látnunk, hogy amikor a kemence építése kerül szóba, nagyon sokan inkább visszalépnek. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy nagyon nehéz megfelelő minőségben dolgozó szakembert találni, másrészt pedig az építési munkálatok is elrettentő tényezőnek bizonyulnak. Az alapozás és az építkezés nagyban feldúlja a kertet, tönkreteszi foltokban a gyepet a sok mászkálás. Ezenfelül pedig elmondható sajnos, hogy a modern kemencék ugyan kifejezetten hangulatosak, de a mai modern kertek összképébe már csak igen nehezen, kompromisszumokkal illeszthetők be.

Te is gondolkozol rajta, hogy milyen jó lenne egy kemence a kertben? Nézd meg a Grillplaza.hu Alfa Forni kemence kínálatát, úszd meg az építési munkálatokat, és élvezd az eredeti olasz pizzák élményét!

https-wwwgrillplazahu-2021-december-cikk4.jpeg

A modern Alfa Forni kemencék

Annak ellenére, hogy az épített kemencék stílusa inkább a hagyományos típusú házak és kertek képéhez passzol, még nem kell lemondanod az otthoni pizzasütés izgalmairól. Az Alfa Forni megalkotta a kemencék modern verzióját, ami stílusos megjelenése mellett kimondottan nagy teherbírással rendelkezik és olyan pizzákat tudsz benne sütni, hogy azok a megszólalásig hasonlítanak az eredeti olasz verzióra. 

Külső megjelenésük nem csupán dizájnelem, hanem pontos mérnöki tervezés eredménye is. Ez a rozsdamentes acélkupola lehetővé teszi, hogy minél magasabb hőmérsékletet lehessen fenntartani minél hosszabb ideig, a lehető legkisebb mennyiségű fa felhasználása mellett. A kupola kerámiaszigetelést kapott, ami segít a lehető leghosszabb ideig bent tartani a megtermelt hőt, de ennek köszönhető az is, hogy a kemence közvetlen közelében nem lesz folyton elviselhetetlen a hőség. 

A tűzteret a sütőtértől egy 3 cm-es vastagságú tűzálló tégla választja el, ami közvetlenül tudja átadni a hőt a sülő tésztaféléknek és egyéb ételeknek. 

Kivitelüket tekintve vannak kisebb, hordozható darabok, mint az Alfa Forni One, de akadnak nagyobb modellek is, mint a 4 Pizze. Ez utóbbiban akár 4 pizzát is tudsz egyszerre sütni, szóval egészen nagy társaságok ellátásában is a segítségedre lehet. Az Alfa Forni One egy kompaktabb modell, de ezzel sem lesz okod a szégyenkezésre, ugyanis 90 másodperc alatt elkészül benne egy egész pizza.