Kések mindenfajta felhasználásra

A konyhában sokféle műveletet szoktunk végezni, emiatt elengedhetetlen, hogy minden eseményhez megfelelő késekkel rendelkezzünk. Nagyon fontos például a kenyérvágó kések megléte, hiszen ezekkel tudjuk majd hibátlanul felszeletelni a péktermékeinket. 

De nem mehetünk el szó nélkül a csontozókések mellett sem, hiszen ha húsokkal szeretnénk dolgozni, akkor ez is elengedhetetlen lesz a repertoárunkból. Amennyiben a legjobb minőségű darabok közül szeretnél válogatni, nézz körül a TRAMONTINA luxuskések kínálatában!

Az egészségünk megőrzése érdekében fontos, hogy sok gyümölcsöt, illetve zöldséget fogyasszunk a hétköznapokban. Ahhoz, hogy ezeket a megfelelő méretre, illetve formára tudjuk alakítani, a fogyasztás előtt gyümölcs-, illetve zöldségszeletelő késeket kell alkalmaznunk. 

Ezek többnyire rövidebb pengével rendelkeznek annak érdekében, hogy megfelelően funkcionáljanak a kisebb darabok esetén is. Így biztosan te is ügyesen és szépen tudsz majd szeletelni a segítségükkel.

Szakácskések a hétköznapi konyhákba is

Ha meg szeretnénk tanulni olyan fogásokat, amelyeket többnyire hivatásos szakácsok alkalmaznak, akkor a szakácskések lesznek a legjobb barátaink. Amennyiben érdeklődünk a gasztronómia iránt, és sokszor nézünk főzős videókat, akkor biztosan minket is elkap a vágy, hogy ilyen trükköket alkalmazzunk.

https-tramontinahu-2023-junius-cikk6.jpeg

Azonban nagyon fontos az, hogy óvatosak legyünk, illetve odafigyeljünk a kezünkre, hiszen egy éles késsel könnyedén megvághatjuk magunkat. Így eleinte csínján bánjunk a szakácskésekkel.

Amennyiben a felvágottakat szeretnénk szép vékonyra felszelni, ahhoz az úgynevezett sonkaszeletelő kések lesznek a legalkalmasabbak. Ezek szép, hosszú, illetve vékony pengével rendelkeznek annak érdekében, hogy gyönyörű, leheletvékony szeleteket vághassunk. 

Ilyen módon ezeket az ételeket esztétikusabban is tudjuk majd tálalni, így jól fognak mutatni a tányérokon. Így egy jó kés abban is a segítségünkre lehet, hogy a végén milyen formátumban jelenik meg a gasztronómiai alkotás.

Vágjuk fel szépen a sajtokat is!

A sajtok szeletelése sosem egyszerű feladat, hiszen némelyik változat igencsak kemény, de vannak puhább variációk is. Ahhoz, hogy ezeket az élelmiszereket is szépen tudjuk tálalni, sajtszeletelő késekre lesz szükségünk. Ezek különös ismertetőjegye az, hogy lyuk van a pengén, ezáltal képes a szép sajtszeletek létrehozására.

Összességében tehát elmondható, hogy a késválasztást annak tekintetében kell megtennünk, hogy mit szeretnénk szeletelni velük. Amennyiben mindig a megfelelő élelmiszerekhez igazítjuk a késeinket, akkor biztosan nem lesz problémánk a konyhában. Nézz körül te is a jó minőségű, luxusváltozatok között, és szerezd be azt, ami még hiányzik a repertoárodból!