A Tales from the Borderlands úttörő azon a téren, hogy ez az első olyan Telltale-játék, amiben két főszereplőt irányíthatunk, de most a Minecraft: Story Mode egy lépéssel tovább megy, és a kezünkbe adja a választást, hogy milyen legyen a központi karakter.

A csapat a PAX Prime során jelentette be, hogy a Minecraft: Story Mode lesz a stúdió első olyan játéka, amiben (bizonyos mértékben) személyre szabhatjuk a főszereplőt, Jesse-t, ebbe beleértve a nemét is. Fiú esetén Patton Oswalt lesz a szinkronhang, míg ha egy lányt választunk, akkor Catherine Taber hangját hallhatjuk. További szinkronszínészek: Brian Posehn, Ashley Johnson, Scott Porter, Martha Plimpton, Dave Fennoy, Corey Feldman, Billy West, Paul Reubens.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Ezen kívül megtudtuk azt is, hogy a játékban lehetőségünk lesz kraftolni is. Ebben a jól ismert munkapad lesz a segítségünkre, amin a kaland során összegyűjtött elemekből használati tárgyakat készíthetünk. Az még nem világos, hogy ebben szabad kezet kapunk-e vagy a történet során ezt kötelező jelleggel el kell-e végezünk, hogy folytatódjon a cselekmény.