Ám ha ott van benned a kíváncsiság, hogy vajon milyen eszközökkel dolgozik egy pillastylist, akkor tarts velünk, most mutatunk pár érdekességet!

Az egyik legfontosabb kellék: a ragasztó

A műszempilla szálai csak abban az esetben fognak tartósan illeszkedni a sajátjaidhoz, ha megfelelően ragasztják fel őket. Ebben pedig nemcsak a technikának, hanem az alapanyagoknak is nagy szerepe van. Az Xtreme Lashes applikációs termékei között többféle ragasztó is elérhető, köztük a márka egyik kulcstermékének számító Flex Fusion.

Ennek a ragasztónak az a legnagyobb előnye, hogy teljes mértékben hipoallergén, nem tartalmaz formaldehidet, latexet, vegytisztaságát ISO tanúsítvány is igazolja, emellett illat- és gőzmentes.

https-webshopxtremelasheshu-2023-szeptember-cikk2.png

Lehet, hogy ezek a tulajdonságok neked elsőre nem mondanak sokat, de a lényeg az, hogy ezt a terméket még az extrán érzékeny szemű vendégek esetében is biztonsággal lehet alkalmazni, hiszen nem okoz irritációt. Ha volt már valaha kellemetlen élményed amiatt, hogy a pillaépítéskor használt ragasztó csípte a szemed, akkor érdemes egy olyan stylistot keresned, aki ezzel a termékkel dolgozik. 

A ragasztókkal kapcsolatban fontos követelmény még a gyors száradási idő, a tartósság, illetve hogy ne károsítsa a vendég saját pilláit.

Csipeszek a precíz illesztésért

Mivel a pillaszálak nagyon vékonyak, ezért a szakember természetesen nem szabad kézzel, hanem egy hegyes végű csipesszel illeszti fel őket. Ezekből szintén több típus létezik, némelyek egyenes, mások ívelt vagy hajlított véggel rendelkeznek. 

Mindegyiknél megvan a megfelelő technika, amivel a leghatékonyabban lehet dolgozni velük, ezt a szakemberek a képzés során megtanulják és sokat is gyakorolnak, hogy elsajátítsák a precíz mozdulatokat. 

Cellázott pillatartó

Ezt nem minden stylist használja, pedig igen hasznos. Egy négyzetrácsos lapkát képzelj el, amin be vannak jelölve a különböző hosszmértékek. Ez voltaképpen egy “mankó”, ami segít a szakembernek a felhasználni kívánt pillaszálak előkészítéséhez és rendszerezéséhez. Általa sokkal gyorsabb és könnyebb lesz az applikálás.

Ragasztótálka

A ragasztó precíz adagolása nagyon fontos a pillaépítés során. Ezt a legkönnyebb azokkal a kis tálkákkal kivitelezni, melyek apró mélyedéseket tartalmaznak. Ezeket fel kell tölteni ragasztóval, majd elég csak a szálak végét finoman belemártani, és már lehet is őket a vendég szemére illeszteni.

Szeretnél tartós és profi pillasort? Keresd az Xtreme Lashes stylistokat, akik a márka magyarországi képviselőjétől, Horvat Krisztinától tanulták a szakmát, aki nem mellesleg a szálas szempilla-hosszabbítás meghonosítója is.